Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2012 01 26

Projektas „Smėlio džiazas“ pristato naują programą! (video)

Projekto „Smėlio džiazas“ sumanytoja Jurgita Minderytė šv. Valentino dienos proga rengia naują programą. „Smėliu aš džiazuoju jau nebe pirmus metus, - sako smėlio menininkė. - Per šį laikotarpį smėlio piešinius teko piešti su pačiais įvairiausiais atlikėjais.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Projekto „Smėlio džiazas“ sumanytoja Jurgita Minderytė šv. Valentino dienos proga rengia naują programą. „Smėliu aš džiazuoju jau nebe pirmus metus, - sako smėlio menininkė. - Per šį laikotarpį smėlio piešinius teko piešti su pačiais įvairiausiais atlikėjais. Tarp jų dainininkai Vladas Kovaliovas, Vilmina Navickaitė, Povilas Meškėla ir grupė „ExLibris“, klavišininkai Saulius Šiaučiulis ir Artūras Anusauskas. Taip pat buvo bendri projektai su Palangos pučiamųjų orkestru bei švedų roko grupe „Le bataillon de fous“, Lietuvos estrados grandais Birute Dambrauskaite ir Viktoru Malinausku. Teko smėliu piešti net „Istorinės lietuvių dainos festivalyje“. Taigi smėlio piešiniai dera su pačia įvairiausia muzika, svarbu, kad ji žiūrovams ir man pačiai sužadintų jausmus, kurie paskatina sukurti vieną ar kitą smėlio paveikslą“, - sako Jurgita Minderytė.

Naujajame J. Minderytės projekte smėlio piešiniai susilies su dar šiame projekte negirdėtomis melodijomis. Prie projekto „Smėlio džiazas“ jungiasi kompozitorius, perkusininkas ir multiinstrumentalistas Tomas Dobrovolskis ir džiazo vokalistė iš Prancūzijos Eva Michel. Tomas – gerai žinomas žmogus muzikos pasaulyje. Be savo muzikinių gebėjimų jis, be to, yra išradęs originalų, pasaulyje analogų neturintį varinį mušamąjį instrumentą Varinį Gaublį, kuriam sukūrė specialią grojimo techniką, skiemenuotę ir muzikinį raštą. T. Dobrovolskis yra grupių „Vilniaus mušamieji”, „Ženklo grupė“, „Meilės trikampis“, duetų „Exlex“, „Fixtrix“ ir „The New ARTrio“ narys, dalyvauja bendruose bei kuria individualius projektus.

Kaip kviestinis muzikantas Tomas yra muzikavęs su džiazo bei akademinės muzikos atlikėjais Sainkcho Namtchylak, Vladimiru Čekasinu, Petru Geniušu, Satoko Aoki, Plazi Halaoui, Andre Pabarčiūte ir Raimondu Sviackevičiumi, Neda Malūnavičiūte, Ričardu Jankausku, Liudu Mockūnu, Eugenijumi Kanevičiumi, Daliumi Naujokaičiu, Vytautu Labučiu, Artūro Anusausko kvartetu bei su daugeliu kitų žinomų muzikantų.

Eva Michel Prancūzijoje gavo džiazo vokalo ir klarneto specialybės diplomus. Po studijos ji pasuko bliuzo bei džiazo muzikos keliu. Tarp garsiausių jos parterių yra pianistas Hiroshi Murayama ir kontrabosistas Nicolas Rageau. Eva Michel į Lietuvą atgynė meilė. Tad sužinojusi, kad naujasis Jurgitos ir Tomo projektas taip pat skirtas meilės dienai, mielai prie jo prisijungė su savo prancūziškomis kompozicijomis.

Pirmasis „Smėlio džiazo meilės audrų“ pasirodymas jau įvyko Vilniuje. Labdaringame renginyje skambėjo afrikietiški ritmai, užburiančios vokalinės improvizacijos meilės tema, o viską iliustravo nauji J. Minderytės smėlio piešiniai. Daugiau nei pusvalandį trukusį pasirodymą žiūrovai palydėjo audringais aplodismentais ir šūksniais „ačiū, ačiū!“.

„Smėlio džiazo meilės audromis“ artimiausiu metu galės pasigrožėti ir daugiau žiūrovų. Vasario 10 d. naujasis trio koncertuos Klaipėdoje. Pasirodymas įvyks netradicinėje, bet labai jaukioje erdvėje, - Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje.  Vasario 11 d. Jurgita, Tomas ir Eva lankysis Palangoje, muzikos klube „Vandenis“. O visų įsimylėjusių dieną, vasario 14-ąją, ruošiamas ypatingas koncertas po žvaigždėmis. Pasirodymas, Šv. Valentino dieną, įvyks Vilniaus  planetariume. Šioje netradicinėje erdvėje publiką užburs skraidantys dangaus kūnai, sprogstančios  supernovos ir žinoma smėlio piešiniai ir naujos, retai girdimos ir tikrai įdomios muzikinės vokalinės kompozicijos. Prognozuojame, kad naujojoje programoje Vilniuje pasirodys net katinas, o smėliu bus ne tik piešiama, bet ir grojama. Kauniečių ir miesto svečių „Smėlio džiazo meilės audros“ vasario 24 d. lauks naujai atgimusiame „Romuvos” kino teatre.

„Na, o tiems žiūrovams, kas pasiilgo „Smėlio džiazo“ su Vladu Kovaliovu ir Vilmina Navickaite, taip pat turiu gerą žinią, - prasitaria Jurgita Minderytė. - Pradėjome ruošti naują programą, kurią, tikiuosi, artimiausiu metu pateiksime savo gerbėjams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius