Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 21

„Revolution Festival“: didūs užmojai ir stiprus jų išpildymas

Revolution Festival – pirmą kartą vykęs festivalis kvietė visus sulaužyti nakties tylą ir pasinerti į džiunglių ritmus. Neformaliu festivalio simboliu tapęs liūtas apibūdinimu...
Trompanga ir Positive Fyah
Trompanga ir Positive Fyah

Revolution Festival – pirmą kartą vykęs festivalis kvietė visus sulaužyti nakties tylą ir pasinerti į džiunglių ritmus. Neformaliu festivalio simboliu tapęs liūtas apibūdinimu tapo ir festivalio organizatoriams, ir savanoriams, ir atlikėjams. Trys scenos, beveik pusė šimto atlikėjų, dvi naktys muzikos. Ir kas gi gavosi?

Pressure Babylon scenoje, dedikuotoje sunkiajai elektroninei muzikai (drum and bass, hardcore, breackore or any hard music) iš tikrųjų buvo nelengva. Švelniems garsams prijaučiantys Tanko scenoje (atlikėjai grojo festivalio dekoratorių pastatytame tanke) ilgai neužsibūdavo. Revolution Festival į šią sceną atsivežė prancūzą Krumble The Discobreaker, belgus Audiotis ir Dr.Mathlovsky, taip pat buvo galima išgirsti lietuvius Daimon, ST bei X-Ray – toli gražu ne scenos naujokus.

Mėgstantys džiunglių ritmą rinkosi Jungle Warriors scenoje (old/new school jungle, future jungle, ragga jungle or any jungle sound). Šią sceną valdė itin daug užsienio žvaigždžių: Dj L.A.B, J Man, Osh Kosh ir Jamin Nimjah iš Didžiosios Britanijos, svečias iš Belgijos Tropmanga, brolis latvis Sairam bei lenkai Tauzen Selectaz. Ant scenos muzika dalinosi ir keli paties festivalio organizatoriai: Positive Fyah ir J Lighta.

Trečioji scena, turėjusi groti nuo ankstaus antrosios festivalio dienos ryto, buvo skirta poilsiui, vasaros šilumai ir ramybei, tai – Kingdom of Zion. Joje ramybę skleidė melomanams gerai pažįstami Ju Ragganaut, Taikūs garsai, Gonzaless bei Tafari. Dėl techninių nesklandumu muzika iš šios scenos persikėlė į Jungle Warrios, o po kelių valandų buvo sugrąžinta ten, kur ir turėjo skambėti. Krokodilas Gena deda didžiulį pliusą festivaliui už tiek žinomų vardų, puikią muziką, operatyvumą iškilus problemoms ir tų problemų sprendimus bei už tai, kad naktį nedingo elektra.

Festivalis puikiai išnaudojo taip žiniasklaidoje garsintą ąžuolą – naktį jis švietė raudona, geltona ir žalia spalvomis. Scenų dekoracijos taip pat buvo apgalvotos ir atspindėjo ten skambančią muziką. Nors dvi didžiosios scenos buvo nelabai toli viena nuo kitos, tačiau muzikos garsai nesipynė ir klausant džiunglių garsų, hardcore iš ritmo nemušė – krokodilas deda pliusą.

Pats festivalis vyko netoli Utenos, Pakalniuose. Jį rasti nebuvo labai sunku, tačiau buvo du keliai – VIP kelias atlikėjus vežusiems savanoriams, tarnybiniam transportui ir įėjimas festivalio svečiams. Patekus į pirmąjį kelią visiems tekdavo kėblinti atgal kelis kilometrus, nes eiti pro pirmąjį įėjimą be festivalio apyrankių nebuvo galima. Taip pat automobilių stovėjimo aikštelė – žolė joje nebuvo nupjauta, nes tam nebuvo gautas leidimas, tačiau bet kokiu atveju – statyti automobilį tarp 1,5 metro aukščio stagarų malonumas menkas. Palapinių miestelio erdvė buvo paruošta gyventojams, tilteliai per klampias vietas buvo suręsti, tad Krokodilas Gena negali neduoti bent pusės balo.

Maisto ir veiklų festivalyje pasirinkimas nebuvo labai didelis. Šaunu, kad ir mėsėdžiai, ir vegetarai galėjo rasti maisto, tinkančio sau, tačiau ne visi norėjo valgyti tik kebabus ar vegetariškas bandeles. Alkoholio kaina nebuvo didelė, o leidimas įsinešti į festivalį ribotą savo gėrimų kiekį festivalio lankytojų per daug nenugirdė. Veiklos festivalyje tebuvo kelios: kasyčių pynimas, laikinos tatuiruotės, sapnų gaudyklės (ir kiti gražūs rankų darbo gaminiai), tad jei kažkas nemokėjo užsiimti savimi tikriausiai nuobodžiavo.

Muštynių ar konfliktinių situacijų draugiškas krokodilas nepastebėjo, tačiau pastebėjo labai daug šypsenų, jautė labai geras emocijas ir už šaunius festivalio žmones rašo pliusą. Nors festivalis skelbė, kad bus dušai, tačiau jų taip ir nepavyko įrengti. Džiugu, kad nelabai toli buvo ežeras, tačiau iki jo taip pat reikėjo nueiti – Genos minusas. Dušus kompensavo tualetai. Nežinia, ar tai buvo festivalio lankytojų sąmoningumas, ar festivalio organizatorių puikiai sustyguotas laikas, tačiau dažna festivalio problema – klaikūs tualetai čia nepasikartojo. Už higieną Gena rašo pusę balo. Apsaugos darbuotojų buvo ne itin daug, tačiau jie pagavo batų vagį! Pastarasis buvo išlydėtas iš festivalio teritorijos. Krokodilas duoda pusę balo už apsaugą, kuri nelabai žinojo kaip dirbti festivalio metu, tačiau visą vieną riebų balą dovanoja organizatoriams už gebėjimą spręsti problemas.

Summa summarum: 6,5/9

Krokodilas Gena rekomenduoja: prisivilioti daugiau įdomių veiklų bei virtuvių, sutvarkyti automobilių stovėjimo zoną, išspręsti dušų problemą ir geriau ,,sudirbti“ su apsauga. Festivalis pavyko šauniai, jaukiai ir maloniai. Dar nedidukas, bet potencialą turi didžiulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius