-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 11

Roberto Kalinkino kolekcijos pristatymas atvertė naują puslapį Lietuvos mados istorijoje

Nuo pat pirmų žingsnių raudonu kilimu Roberto Kalinkino naujosios kolekcijos pristatymo link, buvo sukurta ypatinga mados namų atmosfera - Siemens arenos fojė įsikūrė Pop-up Shop...
Roberto Kalinkino kolekcijos pristatymo akimirka
Roberto Kalinkino kolekcijos pristatymo akimirka

Nuo pat pirmų žingsnių raudonu kilimu Roberto Kalinkino naujosios kolekcijos pristatymo link, buvo sukurta ypatinga mados namų atmosfera - Siemens arenos fojė įsikūrė Pop-up Shop (vienos dienos parduotuvė), kurioje susirinkusiųjų akis džiugino rudeninių paltų, švarkų ir šiltų suknelių kolekcija, taip pat R. Kalinkino darbo stalas, su krūva žurnalų bei eskizų, ir dizainerio asmeninis kompiuteris viduryje, kuriame ir gimė naujoji 2013 metų pavasario-vasaros kolekcija.

Vakaras pateisino ilgai reklaminiuose stenduose besipuikavusį ir daug dėmesio sulaukusį renginį - įspūdingi sceniniai sprendimai, šviesų instaliacija ir muzika sukūrė įsimintiną valandą trukusį reginį, kurį papuošė daugiau nei 100 naujų modelių. R. Kalinkino pristatymui specialialioje atrankoje atrasti charizmos nestokojantys modeliai nebuvo panašūs į tuos, kuriuos visuomenė yra įpratusi matyti - moteriški siluetai pabrėžė moteriškas manekenių kūno linijas, modeliams vyrams netrūko natūralaus vyriškumo ir tvirto stoto.

Žemiški modeliai nežemiškoje šviesoje, dėmesys detalei, spalvai ir deriniams - R. Kalinkino pavasario-vasaros vaizdinys apjungė griežtumą ir maištą, eleganciją ir ekstravagaciją. Tai kolekcija madingam miestui, kuriame prancūziška aristokratė prasilenkia su languotu hipsteriu raudonomis kelnėmis. Nevientisą kolekciją ir stilių įvairovę apjungė ryškios ir gerai atpažįstamos detalės - trikampės rankinės, asimetriški ir griežti kirpimai, žemakulniai auksiniai bei sidabriniai batai bei ryškiaspalviai aukštakulniai ir kiti atributai. Buvo pristatyti ne tik jau pamėgti dizainerio ready-to-wear drabužiai vyrams bei moterims, o ir žvilgantys vakariniai modeliai.

Šią mados ir meno sintezę užbaigė atlikėjos Jazzu bei Leon Somov specialiai šiam renginiui kurtas pasirodymas. Atlikėjai, kurie neretai pasirodymams renkasi būtent R. Kalinkino kurtus sceninius rūbus, taip pat demonstravo šios kolekcijos modelius ir sveikino R. Kalinkiną bei jo žmoną ir kūrybos partnerę Agnę Kalinkiną.

Naujosios kartos dizainerio metus rengta kolekcija įrašė jo vardą į Lietuvos mados istoriją, o galbūt atvertė ir naują puslapį. 

Reporterė Laura Bojarskytė

Nuotraukos 15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius