Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 08

Rokerio paieškos „Roko naktyse“

Svaigulingose „Roko naktyse“, kurios truko net dvi ilgas bei audringas dienas, sutikome daug įvairių žmonių, išsiskiriančių savo stiliumi – nuo šukuosenų ir aprangos įvairovės...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Svaigulingose „Roko naktyse“, kurios truko net dvi ilgas bei audringas dienas, sutikome daug įvairių žmonių, išsiskiriančių savo stiliumi – nuo šukuosenų ir aprangos įvairovės net raibo akys. Prisiminę, kur esame, ir kad „Roko naktys“ taip vadinamos ne šiaip sau, nusprendėme išsiaiškinti, kas gi tas tikrasis rokeris.

Į klausimą, koks turėtų būti tikrasis rokeris, dvi linksmos merginos iš Vilniaus vienbalsiai atsakė, kad jis pirmiausia turėtų klausyti roko. Taip pat pridūrė, kad tai turėtų būti ne bet koks rokas, o senas ir turintis savo vertę – rokeriui nebūtina žinoti naujausių šio muzikos stiliaus kūrinių. Rūta ir Justė mano, kad rokeris turi vadovautis šūkiu „Sex, drugs and rock‘n‘roll“ bei turėti ilgus plaukus, dėvėti praplėštus džinsus, būti su akiniais nuo saulės ir rankas pasipuošti gausybe odinių apyrankių. Merginos juokais pridūrė, kad apibūdino savo svajonių vyrą.

Dar dvi sutiktos panelės paklaustos, koks gi tas rokeris, trumpai pagalvojusios sušuko „Neišsiblaivantis!“ ir nubėgo nespėjusios prisistatyti...

Romas ir Robertas, į festivalį atvykę iš sostinės, nutarė, kad rokeris privalo būti linksmas, nenešioti akinių, jokiu būdu neklausyti repo ir, pasak jų, būti „nerūžavas“. Vietoje nenustygstantys jaunuoliai pridūrė, kad tai yra svarbiausia, ir nieko nelaukdami nuskubėjo klausytis roko.

Kostas, kuris intensyviai ieškojo savo draugės, sakė, kad tikras rokeris yra tas, kuris niekad nepasiduoda kitų idėjoms, jo esybė – rokas. Taip pat vyras pridūrė, kad būtinai užrašytume „Laisvė ežiukams!“, nes per daug jų dėl nelaimingų atsitikimų išnyksta... taigi, galime įtarti, kad tikras rokeris taip pat turėtų mylėti gyvūnus.

Baikeris, pasipuošęs daugybe apyrankių, dėvintis džinsus, ar neperdaug aptemptas odines kelnes, neperžengiantis „metalisto ribos“ (o kur ji baigiasi?), roko klausantis nuo pat vaikystės – tai turi būti įaugę jo kraujyje, nuo pat mažumės klausant AC/DC muzikos. Štai toks, pasak Fausto iš Anykščių, turi būti rokeris.

Akivaizdu, kad vieningos nuomonės, kas yra tas tikrasis rokeris, nėra. Viena aišku – tai ne tik išvaizda, bet ir gyvenimo būdas, meilė muzikai bei gyvenimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius