Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2011 birželio 29d. 10:10

Romantiškoms porų iškyloms – tinklaraštininkės receptai (nuotraukos)

Įkrauk reporterio nuotrauka /

Lygiai prieš metus Neries upės krantinėje, šalia senojo Žvėryno tilto, buvo atidaryta jaunavedžių piknikų zona su joje įrengtomis 20 suporuotų kėdučių. Ši vieta įtiko vilniečiams: esant geram orui ten kasdien galima pamatyti įvairaus amžiaus porų – ne tik jaunimo.

Lygiai prieš metus Neries upės krantinėje, šalia senojo Žvėryno tilto, buvo atidaryta jaunavedžių piknikų zona su joje įrengtomis 20 suporuotų kėdučių. Ši vieta įtiko vilniečiams: esant geram orui ten kasdien galima pamatyti įvairaus amžiaus porų – ne tik jaunimo.

Pirmųjų šios zonos metinių proga lietuviško kulinarinio tinklaraščio Savaitgaliorendezvous.blogspot.com autorė Jurga Mižutavičiūtė parengė keturis patiekalų, tinkančių iškyloms, receptus.

„Norėjau pasiūlyti kelis naujus receptus, pagal kuriuos pagaminti patiekalai būtų ne tik skanūs, bet ir nesunkiai pagaminami, patogūs transportuoti ir valgyti lauke. Tikiuosi, kad jie ne tik jaunavedžius, bet ir kitas poras įkvėps romantiškiems pasisėdėjimams Neries krantinėje“, – sakė tinklaraštininkė.

Duonelės su mocarela

Reikės: 250 g miltų 3 g sausų mielių 150 ml vandens ½ a. š. druskos alyvuogių aliejaus patepimui Įdarui: 100 g vytinto kumpio 1 mocarelos kamuoliukas (120 g) 3 nedideli pomidorai Bazilikų lapelių

1.    Iš miltų padarome „šulinį“, išberiame mieles ir į vidurį supilame vandenį. Su šakute pradedame viską atsargiai maišyti. Kuomet matome, kad vanduo su miltais susimaišė, pradedame minkyti. Jei trūksta miltų, šiek tiek pridėkite. Minkyti reikia apie 5 minutes tol, kol tešla tampa elastinga ir nelimpanti prie rankų. 2.    Sudedame tešlą į dubenį, uždengiame švariu virtuviniu rankšluosčiu ir padedame šiltai 1 valandai. 3.    Per tą laiką supjaustome kumpį, supjaustome mocarelą į 6 dalis, pomidorus perpjauname į keturias dalis. 4.    Po valandos tešla turi būti padvigubėjusi. Tuomet ją dar kartą išminkome. Padaliname į 6 dalis. Su kočėlus iškočiojame paplotėlius. 5.    Įmame keksiukų kepimo skardą, ją ištempame aliejumi, dedame ten tešlą, suformuojame tokius kaip ir „dubenėlius“. Sudedame įdarą – kumpį, mocarelą, pomidorus ir baziliko lapelius. 6.    Dar kartą padedame šiltai 1 valandai. Po valandos tešla bus šiek tiek pakilusi. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.

Mini kišai (prac. Quiche) su lašiša

Reikės: 6 keksiukų formelių 3 lapelių bemielės sluoksniuotos tešlos 10 g sviesto kepimui 50 g šviežių špinatų 100 g lašišos filė ¼  a.š. malto muskato riešuto 1 kiaušinio (M dydžio) 30 ml natūralaus jogurto Druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį

1.    Su kepimo formelėmis išspaudžiame apskritimus, kuriuos dedame į formeles ir pirštais suformuojame krepšelius. Tešlą subadome šakute. Kepame orkaitėje 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje. 2.    Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame špinatus ir kepame tol, kol špinatai sumažėja beveik dvigubai. Tuomet sudedame supjaustytą lašišą. Kepame 3-4 minutes, kol lašiša iškepa. Žuvį sutrupiname šakute, įberiame malto muskato riešuto ir viską išmaišome. Gautą masę po lygiai sudedame į formeles. 3.    Kiaušinį išplakame su jogurtu iki vienalytės masės. Pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Viską užpilame ant lašišos. 4.    Kepame 20 -25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais

Reikės: 3 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos 2 vidutinių obuolių 30 g razinų 30 g migdolų 2-3 v. š. skysto medaus 7.    Sluoksniuotos tešlos lapelius perpjauname per pusę. 8.    Riešutus susmulkiname ir sumaišome kartu su razinomis. Užpilame medumi. Viską išmaišome. 9.    Obuolius nulupame, perpjauname per pusę, išimame sėklas ir supjaustome plonomis riekelėmis. 10.    Riekeles išdėliojame ant tešlos lapelių, ant viršaus užberiame riešutų/razinų mišinio. 11.    Kepame 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Šalta arbata

Reikės: 1 l vandens 2-3 a. š. juodosios arbatos 4 v.š. cukraus (arba pagal skonį) 1 apelsinas 1 citrina Ledo kubelių

1.    Arbatą užplikome verdančiu vandeniu. 2.    Sudedame supjaustytus riekelėmis apelsiną ir citriną. 3.    Suberiame cukrų ir išmaišome. Arbatą paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. 4.    Į stiklines pridedame ledo kubelių, riekelėmis supjaustyto apelsino ir citrinos, dar galite įdėti mėtos lapelių ir užpilame atvėsusia arbata.

Temos: 1 Receptai
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

24sek

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai: mylimiausią žaidėją nulemia plaukų spalva ir kodėl trečia vieta geriau už auksą

Pasaulis kišenėje

Naujutėlaitis milžinas už 625 milijonus: į Klaipėdą atplaukė ką tik pakrikštytas kruizinis laivas

Aktualu

Papiktino užtvertas Kauno klinikų vaistinės įėjimas neįgaliesiems: įrengia ir nenaudoja?

Vardai

Pirmagimio besilaukianti Greta Lebedeva: „Svajojam apie du ar tris vaikučius, kaip Dievas duos“

Aktualu

Premjeras Saulius Skvernelis apie galimus konkurentus: „Tegul pasinervina“

Gyvenimas

Trenerė A.Pakalenkaitė: „Jei figūrą paveldime, kodėl tiek daug žmonių priauga po 6–20 kg per kelis mėnesius?“

15min tema Verslas

Sulieknėk, keliauk, atsinaujink, pirk – asmenines reklamas jau galima užčiaupti

Sportas

Į kovą dėl Baltijos taurės lietuviai stos apkarpytu sąrašu, bet nesumažinę ambicijų

Mokslas.IT

„Xiaomi Mi“ robotas siurblys: kaip kinai išvalė grindis ir nušluostė nosis

22 kartus į Everestą užkopęs nepalietis pagerino savo paties pasiektą pasaulio rekordą

Vardai

Seserys Puzaraitės ir Katažina: ar jos išdrįsta pasirodyti mieste be jokio makiažo?

Aktualu

Kaune besiblaškiusio čiau čiau veislės šuns likimas nežinomas: nepavyko net jo pašauti

Klajokliai elnių augintojai Mongolijoje siekia išsaugoti tradicijas

Kurios įmonės indėlis Kauno miesto gerovei svarbiausias?

Maistas

Nidos receptas: kaip teisingai iškepti „steiką“?

Vardai

15min studijoje – „Galapagų“ desantas: A.Barniškis-Blėka, V.Bareikis, „G&G Sindikatas“

Verslas

LRT tarybos pirmininku išrinktas Liudvikas Gadeikis

Aktualu

Laurynas Totoraitis: Kokią reikšmę baudžiamojoje byloje turės E.Masiulio gautas teismo įsakymas dėl skolos priteisimo?

Vardai

Jazzu staigmena gerbėjams – solinis koncertas Palangoje

24sek

Šaras ir CSKA: ar „Žalgiriui“ reikia nerimauti dėl rusų milijonų?

Naujienos

24sek

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai: mylimiausią žaidėją nulemia plaukų spalva ir kodėl trečia vieta geriau už auksą

Pasaulis kišenėje

Naujutėlaitis milžinas už 625 milijonus: į Klaipėdą atplaukė ką tik pakrikštytas kruizinis laivas

Aktualu

Papiktino užtvertas Kauno klinikų vaistinės įėjimas neįgaliesiems: įrengia ir nenaudoja?

24sek

NBA komandos vadovas: kodėl „Raptors“ neišmainys Jono Valančiūno?

Vardai

Pirmagimio besilaukianti Greta Lebedeva: „Svajojam apie du ar tris vaikučius, kaip Dievas duos“

Maistas

„100 tortų Lietuvai“: „Holigans“ trispalvis datulių ir anakardžių tortas

Aktualu

Premjeras Saulius Skvernelis apie galimus konkurentus: „Tegul pasinervina“

Gyvenimas

Trenerė A.Pakalenkaitė: „Jei figūrą paveldime, kodėl tiek daug žmonių priauga po 6–20 kg per kelis mėnesius?“

15min tema Verslas

Sulieknėk, keliauk, atsinaujink, pirk – asmenines reklamas jau galima užčiaupti

22 kartus į Everestą užkopęs nepalietis pagerino savo paties pasiektą pasaulio rekordą

Sportas

Į kovą dėl Baltijos taurės lietuviai stos apkarpytu sąrašu, bet nesumažinę ambicijų

Mokslas.IT

„Xiaomi Mi“ robotas siurblys: kaip kinai išvalė grindis ir nušluostė nosis

Klajokliai elnių augintojai Mongolijoje siekia išsaugoti tradicijas

Vardai

Seserys Puzaraitės ir Katažina: ar jos išdrįsta pasirodyti mieste be jokio makiažo?

Kurios įmonės indėlis Kauno miesto gerovei svarbiausias?

Vardai

15min studijoje – „Galapagų“ desantas: A.Barniškis-Blėka, V.Bareikis, „G&G Sindikatas“

Verslas

LRT tarybos pirmininku išrinktas Liudvikas Gadeikis

Aktualu

Estijos prezidentė K.Kaljulaid perspėja Europą nepriprasti prie karo Rytų Ukrainoje

Aktualu

Kaune besiblaškiusio čiau čiau veislės šuns likimas nežinomas: nepavyko net jo pašauti

Ryškiems įvarčiams

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Daugiau skonio

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie Ikrauk.lt