-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 18

Serialų poveikis vaikams: internetą užvaldo „Liežuvautoja“

Daugelis jaunų žmonių laisvalaikiu mėgsta pažiūrėti įvairius filmus, laidas, serialus. Iš pirmo žvilgsnio, toks laisvalaikio praleidimo būdas atrodo nekaltas, tačiau šis įspūdis ne visada yra teisingas.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Daugelis jaunų žmonių laisvalaikiu mėgsta pažiūrėti įvairius filmus, laidas, serialus. Iš pirmo žvilgsnio, toks laisvalaikio praleidimo būdas atrodo nekaltas, tačiau šis įspūdis ne visada yra teisingas. Tikriausiai daugeliui iš mūsų teko girdėti serialą skambiu pavadinimu „Gossip girl" (liet. „Liežuvautoja“). Šiame seriale vaizduojamas paauglių gyvenimas, intrigos, apkalbos. Panašu, kad serialo intrigos persikelė į realų gyvenimą, į mūsų mylimą Lietuvą. Sunku patikėti? Skaitykite toliau.

Socialiniame tinklalapyje „Facebook" visai neseniai buvo sukurtas profilis, kuris taip ir vadinasi: „Liežuvautoja". Jame vaikinas ar mergina, kuris/i slepiasi po šiuo pavadinimu, skleidžia įvairias apkalbas, deda jaunų žmonių nuotraukas ir visiškai atvirai komentuoja jų gyvenimus. Atidžiau paskaičius, galima rasti netgi gerai pažįstamų žmonių nuotraukas, pasakojimus apie jų laisvalaik5, santykius su vaikinais ir panašiai. Nejučia kyla klausimas, ką šiuolaikinis jaunimas sau mano? Kokią teisę kažkoks internetinis vaikinas ar mergina turi kištis į asmeninius žmonių gyvenimus? Atsakymą rasti sunku, tačiau akivaizdu, jog serialai jauniems žmonėms daro milžinišką įtaką.

Klausimas - kur visa tai nuves?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius