-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 28

Šetadienio popietę Kauno senamiestis virto vieta, kurioje būrėsi šeimos

Šeštadienio popietę Kauno senamiestyje, Santakoje, būrėsi šeimos, atsiliepusios į pilietiškos savanorių organizacijos „Baltai Juoda“ kvietimą stiprinti šeimą. Renginys „Iš...
Temos: 1 Senamiestis

Šeštadienio popietę Kauno senamiestyje, Santakoje, būrėsi šeimos, atsiliepusios į pilietiškos savanorių organizacijos „Baltai Juoda“ kvietimą stiprinti šeimą. Renginys „Išsaugosim šeimą – apginsim Lietuvą!“ sutraukė apie pusė tūkstančio įvairaus amžiaus žmonių.

Renginio organizatoriai pasirinkę šūkį „Išsaugosim šeimą – apginsim Lietuvą!“ siekė apkreipti dėmesį į šeimai iškylančią grėsmę, kai šeima nebetampa vertybe. Remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2011 metais Lietuva pagal skyrybų skaičių buvo 10-oje vietoje pasaulyje, o 53 proc. vedybų pasibaigdavo skyrybomis.

„Mūsų kiekvieno lietuvio pase yra parašyta, kad esame Lietuvos piliečiai. Tai reiškia, kad mes esame vienos pilies gyventojai. Taigi mes savo nedideliais, paprastais, bet nuoširdžiais veiksmais stengiamės tos pilies sienas – šiuo atveju šeimas ir jos vertybes palaikyti“, – kalbėjo vienas iš renginio organizatorių Paulius.

Susirinkusieji aktyviai įsijungė į organizatorių pasiūlytas veiklas. Ypač didelio mažiausiųjų dėmesio susilaukė šarvais apsirengę viduramžių riteriai, pradžioje surengę dvikovą, o vėliau pakvietę pačius žiūrovus išmėginti savo jėgas. Berniukai nepraleido progos pasigalinėti su tėčiais.

Be riterių kautynių taip buvo piešiama kreidutėmis, kuriama sava ir bendra šeimų vėliava, gaminami vėjo malūnėliai, pučiami muilo burbulai, balionai, laidomi aitvarai. Tiek vaikai, tiek tėvai džiaugėsi galėję į namus nešti tai, ką sukūrė.

Vienas kitas pargabeno patikusį aitvarą, malūnėlį ar balioną. Įpusėjus renginiui prasidėjo sportinės rungtys: virvės traukimas, futbolo varžybos. Suaugusieji galėjo pasiklausyti ansamblio „Goštauta“ narių atliekamų kūrinių, išmokti liaudiškų šokių, padainuoti. Tėveliai padėjo suruošti bendrą vaišių stalą.

Pasibaigus šeimų susitikimui-iškylai, renginio dalyvis Artūras džiaugėsi: „Manome, kad ši šeimos diena buvo puiki. Oras lepino, vaikai aktyviai įsitraukė į veiklas, žaidė, šypsojosi. Norėtume, kad panašių renginių mūsų mieste būtų kuo daugiau.“

Mintautė Šeškaitė, „Baltai Juoda“ savanorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius