-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 17

Šiaulių universiteto studentai rengia akciją „Aš ne robotas, aš žmogus“

Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto, filosofijos ir pilietiškumo studijų bei filosofijos ir pilietinio ugdymo studentai rengia akciją „Aš ne robotas, aš žmogus“, kurią...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto, filosofijos ir pilietiškumo studijų bei filosofijos ir pilietinio ugdymo studentai rengia akciją „Aš ne robotas, aš žmogus“, kurią bus galima pamatyti Šiaulių miesto bulvare (nuo Višinskio paminklo iki Tilžės gatvės). Renginys vyks gegužės 19 dieną, 13-14 valandomis.

Studentai nori ironiškai, parodijos principu parodyti, kaip atrodo žmogus besąlygiškai priklausantis nuo televizijoje skelbiamos informacijos. Vaidinimais bus siekiama kritiškai pažvelgti į tą žmogų, kurio nuomonė, požiūris, pasaulėžiūra yra stipriai ar net visapusiškai konstruojama žiniasklaidos priemonių.

Su gausiomis žiniasklaidos pateikiamomis naujienomis, įvairia reklama susiduriama kone kasdien, todėl nenuostabu, kad šie reiškiniai daro tam tikrą įtaką žmogui. Tos įtakos mastas gali varijuoti priklausomai nuo to, kiek kritiškai ir kiek besąlygiškai žmogus priima informaciją iš šalies. Deja, neretai yra pasikliaunama vos vienu naujienų šaltiniu ir jo skleidžiamos žinios priimamos kaip būtinai teisingos ir patikimos.

Tas pats ir su reklama, kuri sėkmingai veikia kritiškumo stokojančio žmogaus mąstymą ir sukuria iliuziją, kad būtent reklamuojamas produktas ar paslauga yra neabejotinai geriausias pasirinkimas. Dažnai žmogui to užtenka ir jis gavęs atitinkamą informaciją iš reklamos ja besąlygiškai patiki ir vengia savarankiškai pasidomėti nereklamuojamomis alternatyvomis. Tokia kritiško mąstymo stoka leidžia sukonstruoti žmogų tokį, koks jis reikalingas kaip vartotojas ar pilietis bei diktuoti jam tam tikrus poreikius, kurie įprastai nepasireikštų, jei ne žiniasklaidos, reklamos įtaka.

Šiaulių universiteto studentai maloniai kviečia, didelius ir mažus, apsilankyti šioje akcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius