Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 19

„Sidabrinės gervės“ atskrenda į Šilutę!

„Sidabrinės gervės" vėl atskrenda į Šilutę renginyje „Šilutė - Lietuvos kino uostas"!
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

„Sidabrinės gervės" vėl atskrenda į Šilutę renginyje „Šilutė - Lietuvos kino uostas"!

Net dvi dienas, liepos 22-ąją 20.00 val. ir liepos 23-iąją 21.00 val. Šilutės mažųjų laivų uoste antrus metus iš eilės lankysis per Lietuvą keliaujantis vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys". Čia dvi dienas matysite lietuviškus kino filmus renginyje „Šilutė - Lietuvos kino uostas". Šis renginys yra vienas Šilutės - Lietuvos kultūros sostinės 2011 programos renginių.

Lietuvių kino akademijos rengiamo festivalio „Sidabrinės gervės naktys" misija - rodyti šiuolaikinius mūsų šalies kūrėjų darbus ne vien didmiesčių kino salėse. Renginys vyks po atviru dangumi. Abiejų naktų renginius vainikuos apdovanojimų „Sidabrinės gervės 2011" nominantų ir laureatų darbai. Penktadienį bus rodomas dokumentinis filmas „Knygnešiai" (rež. J.Cullinane). Filmą pristatys jo kūrėjai: prodiuserė Rasa Miškinytė ir pagrindinis veikėjas Albertas Vidžiūnas. Trumpametražį vaidybinį filmą „2 indeliai jogurto" pristatys jo režisierius Audrius Mickevičius. Vakaro pabaigoje Šilutės gyventojai turės galimybę pamatyti ir net aštuoniomis sidabrinėmis gervėmis apdovanotą pilnametražį vaidybinį filmą „Kai apkabinsiu tave" (rež. K.Vildžiūnas). Šeštadienio vakarą žiūrovai matys du animacinius filmukus „Taip Laima lėmė" (rež. J.Leikaitė) bei „Zuikio kopūstai" (rež. V.Berežok), o dviejų dienų kino filmų programą užbaigs filmas iš Norvegijos „Maksas Manusas" (rež. Joachim Rønning ir Espen Sandberg). Filme vaidinantis aktorius Akselis Hennie „Amanda" apdovanojimuose (Norvegija) pripažintas geriausiu 2009 metų aktoriumi, filmas apdovanotas kaip geriausias filmas, už geriausią scenarijų, geriausią antro plano moters vaidmenį ir kinematografiją, nominuotas geriausio režisieriaus, geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijose.

Kartu su kinu į Šilutę yra pakviesti atvykti ir populiarūs šalies kino, teatro ir televizijos aktoriai: Daiva Rudokaitė, Kristina Savickytė, Gabija Ryškuvienė, Andrius Bialobžeskis ir kt. Liepos 22-ąją 20 val. Šilutės bendruomenė kviečiama susitikti su aktoriais ir filmų kūrėjais. Žiūrovai turės galimybę su svečiais pabendrauti jaukioje festivalio aplinkoje, išgirsti įdomių istorijų iš jų patirties ir filmavimų užkulisių, o klausimų filmų kūrėjai ir aktoriai laukia internetiniu adresu info@lietuviukinoakademija.lt.

Renginio metu bus platinamas specialiai apdovanojimams „Sidabrinė gervė 2011" ir festivaliui išleistas laikraščio „15 min" priedas apie šių metų geriausius lietuviškus filmus.

Filmo „Knygnešiai", kuris bus rodomas Šilutėje, prodiuserė Rasa Miškinytė noriai sutiko aplankyti šilutiškius ir visus skatina sudalyvauti renginyje. „Mūsų filmas yra apie Mažąją Lietuvą, apie mažos tautos, atsidūrusios prie galingo kaimyno, pastangas išlaikyti gimtąją kalbą. Norisi, kad kuo daugiau žmonių pamatytu šį filmą, todėl nuoširdžiai tikiuosi, jog renginyje kino mėgėjų netrūks", - sakė Rasa.

„Filmas sukurtas paliečiant skaudžią, bet aktualią ir ne tik Lietuvai jautrią temą apie šeimas, kuriose kenčia vaikai, kalbama apie žmonių susvetimėjimą šiuolaikiniame pasaulyje, filmas visiškai nemoralizuoja, tiesiog norima parodyti, kaip yra iš tikrųjų ir nieko mes negalime padaryti" - savo sukurto trumpametražio filmo „2 indeliai jogurto" siužetą apibūdino Audrius Mickevičius.

Šilutės rajono savivaldybės, Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Skobienė mano, jog festivalis „Sidabrinės gervės naktys 2011" Šilutėje sulauks daugybės lietuviško kino mylėtojų dėmesio. „Praėjusiais metais šis filmų peržiūros vakaras mūsų mieste labai pasiteisino, sulaukėme vien gerų atsiliepimų. Tai šiltas ir, manau, vienas nuostabiausių renginių šią vasarą. Žinoma oras daug ką įtakoja, bet mes turime visas sąlygas, kurios gali padėti išvengti lietaus, todėl, jei tamsūs debesys ir apgaubs Šilutę, žmonės vistiek neliks nepamatę įdomių lietuviškų filmų", - sakė optimistiškai nusiteikusi Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Skobienė.

Festivalį remia LR Užsienio reikalų ministerija, televizija „Gala", BOSCA. Renginį iš dalies remia LR Kultūros ministerija, Šilutės rajono savivaldybė, Šilutės kultūros ir pramogų centras. Informacinis rėmėjas: Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Lietuvių kino akademijos informacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius