Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 08

„Sidabrinės gervės naktys“ skraidys Žemaitijoje

Nuo sekmadienio iki antradienio Mažeikių, Juodkrantės ir Naujosios Akmenės miestelėnai ir svečiai iš apylinkių kviečiami atvykti į vakaro renginius su šeimomis, draugais, termosais, pledukais ir pasimėgauti išskirtiniu kino vakaru po atviru dangumi.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Nuo sekmadienio iki antradienio Mažeikių, Juodkrantės ir Naujosios Akmenės miestelėnai ir svečiai iš apylinkių kviečiami atvykti į vakaro renginius su šeimomis, draugais, termosais, pledukais ir pasimėgauti išskirtiniu kino vakaru po atviru dangumi, kurio metu bus rodomi šiais metais Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė 2012“ triumfavę arba nominacijoms pristatyti įvairūs žanrai.

Rugpjūčio 12 dieną, sekmadienį, „Sidabrinės gervės naktys“ atskris į Mažeikius, Sodų skverą. Kino seansas prasidės sutemus – apie 21.30 val. Susirinkusiems ketinama parodyti lietuvių autorių kūrinius: animacinį filmą 1. „Nepriklausomybės diena“, rež. U.Budinaitė, dokumentinį kino filmą „Kaip mes žaidėme revoliuciją“, rež. G.Žickytė, trumpametražį vaidybinį kino filmą „Ryba“, rež. V.Dambrauskas, S.Aškelavičienė, M.Drakštas ir ilgametražį vaidybinį kino filmą „Tadas Blinda. Pradžia“, rež. D.Ulvydas.

Rugpjūčio 13 d., pirmadienio vakarą, 21.30 val., Juodkrantėje, Liudviko Rėzos kultūros centro lauko estradoje (L.Rėzos g. 54) žiūrovai išvys keturis filmus: animacinį „Vienos dalies fantazija“, rež. G.Stančiauskaitė, dokumentinį „Kaip mes žaidėme revoliuciją“, rež. G.Žickytė, trumpametražį vaidybinį „Anima Animus“, rež. J.Matulevičius ir ilgametražį vaidybinį „Miegančiųjų drugelių tvirtovė“, rež. A.Puipa.

Rugpjūčio 14-ąją, antradienį, vos sutemus, apie 21.30 val. Naujosios Akmenės Kultūros rūmų terasoje žiūrovai išvys taip pat keturis lietuviškus filmus: animacinį filmą „Puntuko akmuo“, rež. A.Skučas, dokumentinį filmą „Našlaitynas“, rež. A.Griniūtė, trumpametražį vaidybinį filmą „Dešimt priežasčių“, rež. A.Blaževičius ir ilgametražį vaidybinį filmą „Miegančiųjų drugelių tvirtovė“, rež. A.Puipa.

Festivalis įpusėjo. Jau aplankyta daugiau nei 10 Lietuvos miestų ir miestelių, mūsų atvežtus filmus pamatė daugiau nei 7 tūkstančiai žiūrovų. Šiemet mūsų renginių pirmoje festivalio pusėje nelepino geri orai, kelis kartus teko slėptis nuo lietaus vietos Kultūros centruose, bet dėl to vakarai tapdavo dar šiltesni ir jaukesni. Šiemet su festivalio organizatoriais per šalies miestus ir miestelius keliauja Lietuvos teatro ir kino aktoriai Gabija Jaraminaitė Ryškuvienė, Tomas Kliukas, Eglė Driukaitė, Daiva Rudokaitė, Brigita Arsobaitė ir kt.

Vakaro programą pasikeisdami veda 2011 metų „Sidabrinės gervės“ laureatas aktorius Andrius Bialobžeskis ir kino aktorė bei TV laidų vedėja Sandra Daukšaitė-Petrulėnė. Žiūrovai ypač šiltai sutinka filmų, vežamų per Lietuvą, kūrėjus. Šių metų pirmoje festivalio pusėje kiekvienam atėjusiam pažiūrėti filmų buvo proga pabendrauti su „Sidabrine gerve“ apdovanoto TV filmo „Ledo vaikai“ projekto vadove Ala Asovskaja bei prodiuseriu Algirdu Žvinakevičiumi.

Mielai su publika bendravo jaunieji režisieriai, filmo „Dievas sukūrė viską, išskyrus kilimą“ bendraautoriai Gintarė Valevičiūtė ir Mikas Žukauskas, į klausimus nuoširdžiai atsakinėjo šmaikštusis aktorius Mykolas Vildžiūnas, filme „Tadas Blinda. Pradžia“ įkūnijęs spalvingą Janeko personažą. Festivalio komanda tiki, kad net ir vienam žiūrovui atėjus į renginį, Lietuviškas kinas turi būti rodomas.

Viso festivalio grafiką rasite čia. Lietuvių kino akademijos informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius