Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 10

Šiemet išrinktas didžiausias Lietuvos moliūgas pasiekė rekordą (nuotraukos)

Šiandien, lapkričio 10 d., vyko didžiausio Lietuvoje užauginto moliūgo rinkimai. „Maksimaliausio Lietuvos moliūgo rinkimuose" dalyvavo apie 200 moliūgų iš visos Lietuvos, 20 įspūdingiausių atvežti į Vilnių.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Moliūgai

Šiandien, lapkričio 10 d., vyko didžiausio Lietuvoje užauginto moliūgo rinkimai. „Maksimaliausio Lietuvos moliūgo rinkimuose" dalyvavo apie 200 moliūgų iš visos Lietuvos, 20 įspūdingiausių atvežti į Vilnių. Pirmąsias dvi vietas laimėjo vienoje lysvėje užaugę moliūgai, sveriantys po 136,8 ir 158 kilogramų. Abu vieno ūkininko užauginti moliūgai sumuša iki šiol Lietuvos rekordų knygoje užregistruotą rekordą.

„Jau antrus metus organizuojame „Maksimaliausio Lietuvos moliūgo rinkimus", norėdami paskatinti šalies ūkininkus, su kuriais glaudžiai bendradarbiaujame, didžiuotis savo užaugintu derliumi ir tuo pačiu populiarinti Lietuvoje auginamas šias skanias ir naudingas daržoves", - sako MAXIMA LT, UAB Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė.

Nacionaliniuose moliūgo rinkimuose galėjo dalyvauti visi, kurių lysvėse šiemet užderėjo bent vienas moliūgas. Iš viso užregistruoti apie 200 moliūgų - pačių įvairiausių dydžių ir formų. Mažiausiojo svoris siekia 11, didžiausio - per 140 kilogramų. Į Vilnių atvežti 20 įspūdingiausių moliūgų kartu sudėjus sveria daugiau nei pusantros tonos.

Maksimaliausio Lietuvos moliūgo rinkimus laimėjęs moliūgas pagerino šalies rekordą - šį rudenį „Factum" užregistruotas moliūgas svėrė 116 kilogramų, o naujojo rekordininko svoris - net 158 kilogramų. Moliūgus sverti padėjo Lietuvos galiūnas Vidas Blekaitis.

Moliūgo-rekordininko augintojas, 27 metų ūkininkas iš Anykščių rajono Povilas Patumsis, rinkimuose dalyvauja antrąsyk. Kartu su broliu ūkininkaujantis Povilas šiemet užaugino apie 40 skirtingų rūšių moliūgų. „Rinkimus laimėję moliūgai, užėmę pirmąją ir antrąją vietas, užderėjo ant vieno augalo, savo dydžiais stebindami ne tik mus, bet net ir patyrusius ūkininkus", - sako moliūgų augintojas, prisipažindamas, kad propaguojantis ekologišką ūkininkavimą, jis savo moliūgus augina tręšdamas tik natūraliomis trąšomis.

Trijų didžiausių moliūgų savininkai apdovanoti MAXIMA prekybos tinklo įsteigtais piniginiais prizais - 500, 300, 200 litų vertės dovanų čekiais pirkiniams bet kurioje prekybos tinklo parduotuvėje Lietuvoje.

Moliūgai-galiūnai bus paaukoti paramos ir labdaros organizacijai „Maisto bankas", kuris moliūgus išdalins skurstantiems Lietuvos žmonėms, arba grąžinti ūkininkams. Ūkininkams dėkojo „Maisto banko" vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Maksimaliausio Lietuvos moliūgo rinkimų laimėtojų lentelė:

1 vieta

Povilas Patumsis Anykščių raj., Liepdegėnų km. Svoris 158 Apimtis 306

2 vieta

Povilas Patumsis Anykščių raj., Liepdegėnų km. Svoris 136,8 Apimtis 280

3 vieta

Dalė Viganauskienė Kalvarijos sav., Juodelių k. Svoris124,8 Apimtis 275

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius