Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 05 21

Šiltąjį sezoną atidarė „Audi klubo“ nariai

Šeštadienį Kėdainių Daukšių aerodrome riaumojo automobilių motorai ir žviegė padangos – čia vyko asociacijos „Audi klubas“ šiltojo sezono atidarymo šventė. Į renginį suvažiavę...

Šeštadienį Kėdainių Daukšių aerodrome riaumojo automobilių motorai ir žviegė padangos – čia vyko asociacijos „Audi klubas“ šiltojo sezono atidarymo šventė. Į renginį suvažiavę Audi markės automobilių gerbėjai turėjo progos ne tik tarpusavyje pabendrauti, bet ir pasivaržyti.

„Šiltąjį sezoną atidarome todėl, kad jau nebevažinėjame su žieminėmis padangomis. Na, o pirmąjį sezono susitikimą darome čia, Lietuvos viduryje, mat visiems klubo nariams patogiausia suvažiuoti iš visos šalies“, – sakė Lietuvos „Audi klubo“ asociacijos prezidentas Žilvinas Jukna.

Iš viso į miesto pakraštyje esantį buvusį karinį aerodromą atriedėjo apie penkiasdešimt įvairaus amžiaus ir modelių Audi automobilių.

„Klubo nariams automobilių amžiaus cenzo nedarome. Tad savo gretose turime ir dešimtmetį skaičiuojančių automobilių, ir vos metų senumo Audi“, – kalbėjo klubo prezidentas ir renginio organizatorius.

„Audi klubo“ vairuotojų automobiliai – ne tik standartiniai, bet ir modifikuoti, specialiai pritaikyti gatvės lenktynėms.

Saugumas – svarbiausia

Gražią bei saulėtą dieną iš visos Lietuvos susirinkę klubo nariai galėjo išbandyti ne tik savo automobilių, bet ir savo pačių greitumą ir jėgą.
„Stengiamės tokius atidarymus daryti kiekvienais metais, o kad nebūtų nuobodu, kasmet sugalvojame vis naujų užduočių. Šiais metais dalyviai galėjo varžytis automobilių slalomo, taip pat vadinamojo „drago“ varžybose. Pastarosiose automobiliai pasiekia 160 km/h greitį. Taip pat buvo rungčių ir patiems vairuotojams, kuriems kuo greičiau reikėjo atlikti užduotis su padangomis“, – sakė Ž. Jukna.

Pasak pašnekovo, tokiuose automobilininkų susitikimuose paisoma aukščiausių saugumo reikalavimų.

Užsiima ir labdara

Kaip patikino Ž. Jukna, klubo nariai ne tik pramogauja, populiarina savo mėgstamą automobilių markę, bet ir užsiima labdara.

„Mes ne tik rengiame susitikimus, pramogaujame, bet ir teikiame paramą sunkiai besiverčiančioms šeimoms. Štai prieš pat Kalėdas Ukmergės rajone skurdžiai gyvenančios, bet tvarkingos šeimos mergaitėms padovanojome dviratį. Žinoma, ateityje neatmetame galimybės pagelbėti ir Kėdainių rajono šeimai“, – sakė jis.

Vienas populiariausių automobilių

Šiuo metu klube – 25 nariai, tačiau tai dar nereiškia, kad vienos populiariausių markių automobilių klubas nesulaukia vairuotojų dėmesio.

„Pareiškęs norą tapti nariu, kandidatas beveik du metus yra bandomas. Tik po kelių metų jis gali tapti visateisiu „Audi“ klubo nariu“, – paaiškino pašnekovas.

Paklaustas, kuo būtent „Audi“ automobiliai yra įdomūs ir patrauklūs, pašnekovas gūžteli pečiais.

„Tai nėra kažkuo išskirtinis automobilis. O mus, visus čia susirinkusius, vienija meilė šiam automobiliui“, – šypsojosi pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius