-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 14

Šiuolaikinio šokio festivalis „Bičių sąskrydis‘5“ jau penktąjį kartą džiugins vilniečius

Šių metų lapkričio 15-16 ir 24 dienomis šokiui neabejingus žiūrovus kviečia festivalis „Bičių sąskrydis“. Jau penktąjį kartą organizuojamas renginys siūlo atrasti jaunuosius...

Šių metų lapkričio 15-16 ir 24 dienomis šokiui neabejingus žiūrovus kviečia festivalis „Bičių sąskrydis“. Jau penktąjį kartą organizuojamas renginys siūlo atrasti jaunuosius Lietuvos šokio meno kūrėjus ir susipažinti su jų naujausiais darbais. Festivalio organizatoriai žada, jog žiūrovus prikaustys puikūs pasirodymai, dalyvių talentas ir tikros emocijos. 

„Kiekvienais metais festivalio meno kokybės kartelė vis kyla į viršų, todėl penktajame „Bičių sąskrydyje“ žiūrovų laukia trys šokio vakarai, atviri eksperimentams, menų sintezei, naujų šokio formų paieškai ir, be abejo, gyvoms emocijoms“, – teigia festivalio organizatorius Giedrius Kalinauskas.

Žiūrovai turės retą galimybę vienoje scenoje pamatyti Lietuvos aukštųjų mokyklų, profesionalių šokio teatrų ir neformalių šiuolaikinio šokio studijų jaunųjų kūrėjų darbus. Organizatoriai pabrėžia, jog šis projektas nuo pat pradžių dėl to ir buvo unikalus renginys, nes suteikė galimybę vienoje scenoje pasirodyti tiek profesionaliems šokio atlikėjams ir kolektyvams, tiek mėgėjams.

Ne išimtis ir šių metų „Bičių sąskrydis“ – Menų spaustuvėje festivalio svečių lauks jau Lietuvoje pripažintų šiuolaikinio šokio choreografų kūriniai bei naujos kartos šokėjų darbai. Paskutinę festivalio dieną renginys persikels į kitą erdvę – Menų fabriką LOFTAS, kur žiūrovai pirmą kartą kartą galės stebėti ir svečio iš užsienio, garsios choreografės iš JAV Rosannos Gamson bei jos šokėjų trupės ir  Petro Lisausko (Lietuva) tarptaunį šokio projektą. Festivalį vainikuos atlikėjos Eglės Sirvydytės koncertas.

“Šiandien vis dažniau manoma, kad svarbu ugdyti ne vien tik jaunuosius kūrėjus ir šokėjus – taip pat labai svarbu auginti žiūrovą nuo pat jaunų dienų. Tokiu būdu subręsta auditorija, kuri yra įdomi, gebanti mastyti ir atsirinkti, galinti ne tik imti, bet ir suteikti atgalinį ryšį kūrėjams. Todėl festivalio metu kviečiame stebėti, jausti, diskutuoti ir augti kartu su jaunaisiais kūrėjais”, – kalba G. Kalinauskas.

Pirmąją festivalio dieną, lapkričio 15 d., bus galima pamatyti Vilniaus kolegijos auklėtinių Simonos Marijos Legenytės ir Pauliaus Prieveliaus choreografines kompozicijas. Šią dieną žiūrovai taip pat galės pasigrožėti Modesto Jančiulo, Dianos Pivoraitės bei Marijos Vojevudzkajos kurtais pasirodymais. Gintarė Marija Sčavinskaitė pristatys pagal A.Škėmos romaną „Balta drobulė“ pastatytą pasirodymą pavadinimu „Mūsų penki“. Choreografės Agnietė Lisičikaitė ir Sigita Juraškaitė pasirodymu “=Moteris?” bandys atsakyti į klausimą, ar moteris realiame gyvenime ir visuomenės akyse yra tokia pati?

Antrąją festivalio dieną, lapkričio 16 d., šiuolaikinio šokio gerbėjai kviečiami įvertinti Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šiuolaikinio/modernaus šiokio 11-12 klasės mokinių sukurtus pasirodymus „Rutina“ ir „Quelle drole idee”. Taip pat savo kūrinius pristatys jaunoji šokėja Anna-Marija Adomaitytė. Vienintelio mūsų šalyje municipalinio šokio teatro „Aura“ trupės šokėjai Mantas Stabačinskas ir Marius Pinigis scenoje pasidalins su žiūrovais savo kūrybos vaisiu – būsimo spektaklio „D&G“, kurį įkvėpė dviejų lakūnų skrydis per Atlantą, eskizu. Antrąją festivalio dieną pasirodys ir šiuolaikinio šokio studija „Ba.La.“ bei trupė „11 jonvabalių“. „Found of sounds” studijos vadovė Miglė Praniauskaitė pristatys netradicinį šiuolaikinio šokio ir Hip Hop kultūros žaismą: scenoje šalia šokėjo Dovydo Strimaičio atsiras naujosios Break dance šokėjų kartos atstovas b‘boy Deni, kuris pasirodymo metu gyvai sukurs muzikinę numerio programą.

Tačiau festivalis neapsiriboja tik pasirodymais: lapkričio 15 d. Menų spaustuvės Juodoji salė trumpam pavirs šokančiu kino teatru. Žiūrovams bus pristatyti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos organizuojamo tarptautinio projekto metu „Vasaros MEDIA Studija/Summer Media“ 2013 metais sukurti šokio filmai „Synchro“, „First contact“, „A‘Mar“, „Falling“, „Breath“ ir „Faked David“.

Be filmų ir pasirodymų, festivalio organizatoriai siūlo sudalyvauti atviruose šokio seminaruose. Lapkričio 16-17 d. šokio dirbtuves ves šiuolaikinio šokio ir fizinio pasirengimo mokytoja Riikka Ihalainen bei šokėja ir choreografė Rūta Butkus. Lapkričio 23-24 d. judesio improvizacijų mokys Klaipėdos menininkų grupės „Žuvies akis“ choreografas ir šokėjas Petras Lisauskas. Šie seminarai atviri visiems, kurie jau turi šokio pagrindus.

Bilietus į visus renginius galite nusipirkti vietoje likus dviems valandoms iki renginio pradžios Menų spaustuvėje (Šiltadaržio g. 6) arba Menų fabrike Loftas (Švitrigailos g. 29). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius