Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 21

„Smėlio džiazo“ duetas koncertuos Kaune

Vienintelė Baltijos šalyse smėlio menininkė Jurgita Minderytė ir žinomas kompozitorius, perkusininkas bei multiinstrumentalistas Tomas Dobrovolskis, lapkričio 23 d. 19 val.,...
Smėlio menininkė Jurgita Minderytė
Smėlio menininkė Jurgita Minderytė
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Vienintelė Baltijos šalyse smėlio menininkė Jurgita Minderytė ir žinomas kompozitorius, perkusininkas bei multiinstrumentalistas Tomas Dobrovolskis, lapkričio 23 d. 19 val., Kauno laisvalaikio namuose „Nautilus“ pristatys naują bendrą programą.

Prieš kelias savaites Jurgita, po ilgų vargų, pagaliau įgyvendino dar vieną savo svajonę:  atidarė smėlio meno terapijos centrą. Šiame centre vyksta užsiėmimai su įvairias negalias turinčiais vaikais. Mažieji žmogučiai, turintys raidos sutrikimų, čia piešia su smėliu, stebi J. Minderytės pasirodymų įrašus, klausosi muzikos.

„Kadangi šiems vaikams reikalingas ypatingas dėmesys, tikrai nesiruošiu formuoti bendrų grupių, o su kiekvienu iš jų dirbu individualiai. Kol kas užsiėmimai vyksta tik pirmadieniais. Bet registracija dar tebevyksta, ir užsiėmimų tikrai daugės“, - pasakoja smėlio menininkė. „Taip pat turiu gerą žinią vaikams, kurie ateis į mūsų pasirodymą Kaune. Šio koncerto metu mažieji lankytojai turės galimybę ir patys piešti su smėliu, nes jiems bus pastatyta speciali vaikiška smėlio dėžutė. Būtent su tokiomis dėžutėmis dirbame ir mūsų centre. Beje, neseniai pradėjome prekyba šiomis dėžutėmis, kurios ugdo vaikų kūrybiškumą, padeda sutelkti dėmesį. Tad jei jomis susidomės ir vaikučių tėveliai, mielai po koncerto jiems plačiau papasakosiu apie šių smėlio dėžučių naudą“, - priduria J. Minderytė.

Jurgita Minderytė smėliu piešia daugiau nei trejetą metų.  Per šį laikotarpį jos piešiniais nekartą žavėjosi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kiti šalies vadovai. Jurgita ne kartą dalyvavo garsiausių pasaulio prekybiniu ženklų pristatymuose. Smėliu iliustravo operos „Turandot“ pastatymą, dalyvavo konkurse „Lietuvos talentai”, kituose tarptautiniuose projektuose. Lietuvoje J. Minderytė bendradarbiavo su tokiais atlikėjais kaip Saulius Šiaučiulis, Artūras Anusauskas, Vladas Kovaliovas, Povilas Meškėla, Neda Malūnavičiūtė, Vilmina Navickaitė, Andrius Kulikauskas ir kiti. Jurgitos piešiniuose susipina tautodailės motyvai ir šiuolaikinės improvizacijos. Bet visų piešinių pagrindinė tema yra meilė.

Tomas Dobrovolskis – gerai žinomas žmogus muzikos pasaulyje. Be savo muzikinių gebėjimų jis yra išradęs originalų, pasaulyje analogų neturintį, varinį mušamąjį instrumentą Varinį Gaublį, kuriam sukūrė specialią grojimo techniką, skiemenuotę ir muzikinį raštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius