-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 19

Smuiko virtuozės Vanessos Mae šėlsmas Vilniuje (nuotraukos)

Po trejų metų pertraukos į Lietuvą sugrįžo smuikininkė Vanessa Mae. Azijiečių kilmės britės pasirodymas Vilniuje tapo tikra dovana žmonėms, išsiilgusiems užburiančios muzikos garsų.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Po trejų metų pertraukos į Lietuvą sugrįžo smuikininkė Vanessa Mae. Azijiečių kilmės britės pasirodymas Vilniuje tapo tikra dovana žmonėms, išsiilgusiems užburiančios muzikos garsų. Programoje „The Violin Magic Period Tour“ skambėjo ne tik klasikiniai kūriniai, bet ir eksperimentinės muzikos melodijos.

Elegantiška šviesia suknele pasipuošusi Vanessa Mae koncertą pradėjo energingu kūriniu „Storm“, priversdama žiūrovus jau nuo pat pirmųjų akimirkų pasinerti į svaiginančios muzikos pasaulį. Smuikininkė su savo grupe ir muzikantais iš Lietuvos kūrinius atliko labai entuziaztingai, dinamiškai. Vanessa Mae dažnai vaikščiojo iš vieno scenos galo į kitą, kad kuo daugiau žiūrovų galėtų bent iš arti žvilgtelėti į ją. Atlikėja mielai dovanojo savo šypseną klausytojams.

Vanessa Mae su publika bendravo labai šiltai. Nors ji kalbėjo anglų kalba, tačiau ištarusi kelis žodžius lietuviškai, sulaukė gausių plojimų ir pritariančiųjų šypsenų.

Smuikininkės gerbėjai puikiai atpažino atliekamus kūrinius, tačiau tie, kurie tik truputį domėjosi Vanessa Mae, gūžčiojo pečiais, nežinodami jų pavadinimų. Suskambus „Tango De Los Exilados“, girdėjosi, kaip salėje vieni žiūrovai kitiems tarė: „Tango“, „Tango“, „Tango“...

Kiekvienam kūriniui sukurti nuotaiką padėjo ir puikūs šviesos efektai: skaisčiai purpurinę keitė balta spalva, žalia persipynė su geltona, violetinė papildė mėlyną. Žiūrėdamas į besikeičiančias spalvas, vaizduojamas detales, kiekvienas galėjo suprasti vis kitokią simbolinę jų reikšmę. Vieni vaizdiniai priminė ratu besisukančias snaiges, kiti – gėles ar ledo piešinius lange.

Koncerto pabaigoje desertu tapo tuomet septyniolikmetę atlikėją išgarsinusi meistriškai atlikta J.S.Bacho „Toccata and fugue“. Pasibaigus smuiko meistrės pasirodymui, klausytojai dar ilgai plojo atsistoję su viltimi, kad Vanessa Mae sugrįš į sceną pakartojimui. Ir koks džiaugsmo šurmulys nuvilnijo publikoje, kai jie vėl išvydo talentingąją atlikėją! Smuiko virtuozė su muzikantais gerbėjams atsidėkojo įspūdingai sugrodama paskutinį kūrinį, kuriam visa salė pritarė plojimais.

Nuotraukos: T.Zamaro

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius