Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 18

Solinę karjerą pradėjusi „Nightwish“ lyderė Tarja Turnen pasirodė Vilniuje

Taigi gana neįprastą dieną koncertui - antradienį = net nedvejodamas traukiau į Forum Palace Vilniuje. Turiu prisipažinti, kad Tarja man visada buvo Nightwish veidu ir tikrai liūdėjau jai atsiskyrus nuo grupės. Visgi solinis jos projektas man kelia daug vilčių, kurias tikrai pateisino tą vakarą, nepaisant daugelio minusų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Taigi gana neįprastą dieną koncertui - antradienį - net nedvejodamas traukiau į Forum Palace Vilniuje. Turiu prisipažinti, kad Tarja man visada buvo Nightwish veidas ir tikrai liūdėjau jai atsiskyrus nuo grupės. Visgi solinis jos projektas man kelia daug vilčių, kurias tikrai pateisino tą vakarą, nepaisant daugybės trūkumo.

Iš pat pradžių norėčiau paminėti, kad personalo kiekis ir apsukos tikrai lėti. Labai nuvylė eilės ir matėsi, kad daug žmonių yra labai pavargę stovėti. Visgi minia tik didėjo. Jau patekus į salę grojo pirmoji grupė - italai Cry Excess. Laba keistai atrodė jų pasirodymas ant scenos, pradedant tuo, kad jiem talkino go-go šokėją primenanti blondinė, baigiant visišku garso nebuvimu. Rezultatą apibūdinčiau kaip verksmingą vokalą ir ryškius būgnus.

Antroji grupė - irgi italai - Hollow Haze. Penketas mane, kaip klasikinio metalo megėją, labai maloniai nustebino. Sodrus balsas, stpriai skamanti elektrinė gitara ir muzika primenanti DIO ar Iron Maiden puikiai tiko šiam vakarui. Visgi vizualiai vokalistas sunkiai žiūrėjosi - tuktelėjęs plikas vyriškis su fantastišku balsu ir mėsininko veidu. Per jų pasirodymą stovėjau viršuje ir turiu pripažinti, kad salė labai komplikuota. Kolonos užstoja sceną ne tik stovint, bet net ir iš kaikurių sėdimų vietų. Labai džiugu, kad abi grupės grojo ne per ilgai. Kartais laukiant vakaro vinies tikrai prailgsta stovėjimas tvankioje patalpoje ir laukimas.

Galiausiai atėjo Tarja eilė. Nuo pat pradžių akį patraukė scenos priekyje pastatyti įmantrūs balti būgnai. Tikėjausi, kad prie jų sės tikrai geras būgnininkas. Kadaise klausydamas Nightwish labiausiai mėgavausi puikiu ir energingu rimtu bei fantastišku vokalu. Akivaizdu, kad naujajame projekte aspektai išliko tokie pat. Skambesys labai panašus į buvusį, prie būgnų sėdintis skiauterėtasis Mike Terrana išdarinėjo cirko vertus triukus, o jo technika ir atsidavimas nepaliko abėjingų. Pati Tarja irgi išpildė visus lūkesčius savo balsu, energingu pasirodymu ir, kaip pridera operos solistei, keičiamais apdarais. Po vienos dainos prabilusi lietuviškai vėliau aktyviai miniai dėkojo - dženkuje. Bene didžiausių ovacijų sulaukė daina Operos Fantomas, kurią solistė atliko su netikėtai scenoje pasirodžiusiu Jeronimu Miliumi. Taipogi šou buvo paįvairintas akustinėmis dainomis, būgnų solo ir senomis Nightwish dainomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius