Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 09

Startavo mobiliojo turinio konkursas „Naujasis knygnešys 2012“

Mobiliesiems įrenginiams - išmaniesiems mobiliesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams - skirtas programėles ir interneto svetaines kuriančios įmonės bei specialistai nuo šiandien jau gali teikti savo darbus mobiliojo turinio konkursui „Naujasis knygnešys 2012".
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Mobiliesiems įrenginiams - išmaniesiems mobiliesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams - skirtas programėles ir interneto svetaines kuriančios įmonės bei specialistai nuo šiandien jau gali teikti savo darbus mobiliojo turinio konkursui „Naujasis knygnešys 2012". Konkurso nugalėtojams bus suteikta galimybė atstovauti Lietuvą pasauliniame geriausio mobiliojo turinio konkurse „Pasaulio viršūnių apdovanojimai 2012" (angl. „World Summit Award 2012").

„Tikiu, kad mobiliesiems įrenginiams pritaikytų programėlių ir interneto svetainių kūrėjai bus aktyvūs teikdami paraiškas dalyvauti konkurse. „Naujojo knygnešio" apdovanojimas yra svarus įvertinimas, kuris, be kita ko, atveria duris į vieną prestižiškiausių pasaulinių konkursų - „Pasaulio viršūnių apdovanojimus", - sako Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) direktoriaus pavaduotoja Ieva Žilionienė.

Konkurse „Naujasis knygnešys 2012" geriausių mobiliojo turinio sprendimų kūrėjai bus apdovanoti aštuoniose kategorijose: mobilusis verslas ir komercija, mobilioji valdžia ir dalyvavimas, mobilusis mokymasis ir švietimas, mobiliosios pramogos ir gyvenimo būdas, mobilusis turizmas ir kultūra, mobilioji žiniasklaida ir naujienos, mobilioji aplinka ir sveikata bei mobilusis įtraukimas ir įgalinimas.

Dalyviai paraiškas dalyvauti konkurse gali pateikti IVPK interneto svetainėje www.ivpk.lt ir www.naujasisknygnesys.lt iki šių metų kovo 1 d.

Konkurse galės dalyvauti tiek įmonės, tiek pavieniai mobiliojo turinio sprendimų kūrėjai. Mobiliojo turinio sprendimai gali būti pritaikyti operacinėms sistemoms „iOS", „Android", „Symbian", „Windows Phone 7" „BlackBerry", „Bada".

Aplikacijos turi būti sukurtos 2010-2012 m. laikotarpiu, visų konkurso dalyvių darbai turi būti užbaigti ir rinkai paruošti produktai - projektiniai, parodomieji produktai ar nebaigti prototipai konkurse dalyvauti negali.

IVPK jau septintąjį kartą organizuojamas konkursas „Naujasis knygnešys" skirtas informacinės visuomenės plėtros iniciatyvoms paskatinti ir įvertinti.

„Pasaulio viršūnių apdovanojimai" (WSA) yra globali iniciatyva, siekianti atrinkti ir paskatinti geriausius pasaulio elektroninio turinio produktus. Šiame pasauliniame konkurse nuo 2003 m. aktyviai dalyvauja 168 pasaulio šalys. Šiemet vykstančiame konkurse „WSA-mobile" varžysis nacionalinėse atrankose geriausi išrinkti mobiliojo turinio kūrėjai iš įvairių pasaulio valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius