Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Studentes kulinariniame iššūkyje nurungė vaikinų komanda

Šaltinis: 15min
0
A A

Kad apie patiekalą negalima spręsti tik iš išvaizdos, įrodė Vilniaus kolegijos studentai, kulinarijos studijoje „Čiop Čiop“ varžęsi gamindami patiekalus-staigmenas. Trečią kartą...

Kad apie patiekalą negalima spręsti tik iš išvaizdos, įrodė Vilniaus kolegijos studentai, kulinarijos studijoje „Čiop Čiop“ varžęsi gamindami patiekalus-staigmenas. Trečią kartą vykusį Zanussi kambario kulinarinį iššūkį laimėjo trečiakursiai Tautvydas Rasiulis ir Tadas Ščerbickas, desertą, pavadintą „Elitiniai pusryčiai“, pateikę apgaulingu virto kiaušinio, duonos ir salotų pavidalu.

Pasak vertinimo komisijoje dalyvavusios populiaraus tinklaraščio ir knygų autorės Beatos Nicholson, vaikinai puikiai išpildė užduotį, sugalvoję itin originalų patiekalo pateikimą, bet to, išsiskyrė precizišku gaminimu ir dėmesiu detalėms, kas garantavo ne tik puikią patiekalo išvaizdą, bet ir skonį.  Biomedicininę diagnostiką studijuojančio Tautvydo ir programų sistemas kremtančio Tado patiekalas buvo paserviruotas ant pjaustymo lentelės: pannacota su geltonu tryniu iš trintų persikų su degtine sustingdyta kiaušinio lukštuose, kartu buvo pateiktas tamsią duoną imituojantis šokoladinis biskvitas ir į salotas panašūs ploni žalios kriaušės griežinėliai.

Antrąją kulinarinio iššūkio vietą laimėjusios  Simona Tratulytė ir Greta Bagdonaitė komisiją nustebino „Kavos kąsniu“ – skaidriuose puodeliuose orkaitėje keptu šokoladiniu desertu, atrodančiu kaip grietinėle pagardintas rytinės kavos puodelis.

Trečios vietos nugalėtojos Beata Buchovaitė ir Monika Mikalavičiūtė dviem skirtingais įdarais užpildytus tešlos ragelius pateikė kaip morkas ir savo patiekalą pavadino „Zuikio desertu“.

Kitos dvi konkurse dalyvavusios poros komisiją bandė nustebinti į kumpio griežinėlius suvyniota studentiška kiaušiniene ir čili pipiriukais pagardintais rankų darbo šokoladiniais triufeliais.

Be B.Nicholson, Zanussi kambario kulinarinio iššūkio dalyvių patiekalus vertino ir tinklaraščio „Receptų medis“ autorė Viktorija Andrikonienė, žurnalą „Restoranų verslas“ leidžiančios ir portalą Meniu.lt valdančios įmonės direktorė Elena Pipiraitė-Zimblienė, Vilniaus kolegijos bei jos studentų atstovybės ir „Electrolux“ atstovai.

Kulinariniame iššūkyje dalyvaujančios penkios  kambariokų poros pretenduoja laimėti gyvenimą viename iš Didlaukio g. bendrabučių įrengtuose prabangiausiuose Lietuvoje studentiškuose apartamentuose.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie Ikrauk.lt