Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 12

Susipažinkite: Ashikaga gėlių parkas

Nepaslaptis, kad japonai dievina gėles, didžiuojasi unikaliomis, retomis, spalvingomis ir visokiomis kitokiomis jų rūšimis. Visterija (pupinių šeimos augalas) - viena japonų...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas
Temos: 2 Parkas Visterija

Nepaslaptis, kad japonai dievina gėles, didžiuojasi unikaliomis, retomis, spalvingomis ir visokiomis kitokiomis jų rūšimis. Visterija (pupinių šeimos augalas) - viena japonų favoričių. Nors tai labiau medis nei gėlė, tačiau akinantis žiedų grožis žavi ne ką mažiau. Visterija Japonijoje geriau atpažįstama kaip fuji medis. Sakoma kad tai  vienas seniausių augalų visame Japonijos salyne. Šis medis paminėtas seniausiose istorinėse japonų rašytojų poemose.

Geriausia vieta Japonijoje, kur galima grožėtis Fuji medžių spalvingumu  - “Ashikaga” gėlių parkas Ashikaga mieste, Tochigi prefektūroje. Parkas tiesiog plyšta, nuo mėlynų baltų ir rožinių visterijų. Trys masyvus visterijų medžiai išsikeroję maždaug 1000 kvadratinių metrų plote, šią kompozicija dar labiau padidina ir paįvairina itin reta visterija dvigubais vainiklapiais.

Vienas iš parke esančių fuji medžių skaičiuoja jau virš 100 metų. Jo šakos paremtos ir suformuotos taip, kad sudarytų didžiulį melynųjų visterijų skėtį. “Ashikaga” parke taip pat rasite (jei tik ten nukeliausite) 80 metrų ilgio baltųjų visterijų tunelį. Dar keletas metų ir parko lankytojai galės džiaugtis geltonųjų visterijų tuneliu, kol kas jis dar auga ir formuojasi.

Visterijos “Ashikaga” parke pražysta gegužės mėnesį, keliomis savaitėmis vėliau nei visterijos Tokijuje. “Ashikaga” parkas laikomas idealiausia vieta Japonijoje  stebėti visterijoms, todėl sezono metu jis dažniausiai būna itin lankomas, tiksliau perpildytas žmonių net eilinėmis savaitės dienomis. Fuji medžių žydėjimo metu bilietas į parką kainuoja 1000 Japonijos jienų (maždaug 35 lt).

Šalia visterijų parke galima rasti ne tik daugybę gėlių rūšių, tačiau ir restoranų, kavinių, bei vietinę gėlių parduoduvę. Viską, ko reikia įdomiam laiko praleidimui. Keista, tačiau parke nėra ženklų ar nuorodų anglų kalba (ką jau kalbėt apie kitas). Nežinia dėl šios ar dėl kitų priežasčių “Ashikaga” parke lankosi labai nedaug užsienio turistų.

| www.zaliejisprendimai.lt | facebook.com/zaliejisprendimai |

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius