Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 15

Tapk originaliu „Satta Outside“ turgelyje

Karšta pajūrio saulė ne problema „Satta Outside“ kurorto poilsiautojams. Vieni šoka į čia pat tekančią Šventosios upę, o kiti nukeliauja ir iki jūros, žinoma neaplenkdami „Beach“...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Karšta pajūrio saulė ne problema „Satta Outside“ kurorto poilsiautojams. Vieni šoka į čia pat tekančią Šventosios upę, o kiti nukeliauja ir iki jūros, žinoma neaplenkdami „Beach“ scenos. Tačiau, pakeliui link išėjimo, sunku nepastebėti spalvingų festivalio turgelio palapinių.

Vienas vaikinas pasiūlė prieiti prie jų palapinės. Kamantinėti jo neteko, vaikinas pats pradėjo pasakoti apie „Kenduandu“ veiklą. Grupė žmonių kuria įvairius daiktus, drabužius, grafinį dizainą, kuriuos, kaip parašyta reklaminiame lankstinuke, pavadino „kitokiais daiktais“. Ant stalo išdėlioti, specialiai „Satta Outside“ festivaliui sukurti Jo-Jo, pieštukinė, bei kišeninė peleninė, kurią, pasak vaikino, galima panaudoti kur kas universaliau, tereikia pasitelkti fantaziją. Juos įsigyti siūlė burtų keliu, nežinant kurį, iš visų tryjų, išsitrauksi. Daug pozityvumo įneša maža pramogėlė – atvirutės, ant kurių gali užrašyti palinkėjimą kam tik nori. Toliau sistema labai paprasta – savo atvirutę meti į bendrą dėžę, o pats išsitrauki kitą, kažkieno jau parašytą, atvirutę.

Toliau sekė mergina, savo prekystalį nusėjusi daugybe spalvotų rankų darbo papuošalų. Ji buvo ką tik atvykusi, todėl papuošalų versliukas dar nespėjo įsibegėti. Mergina sakė, kad dirbinius gamina ir pardavinėja kartu su drauge, tačiau ji atvykti negalėjo. Pačių dirbinių pardavinėjimas jai nėra toks svarbus, jų gaminimas yra tiesiog malonus hobis. Taip pat paminėjo, kad „Satta Outside“ festivalyje papuošalus pardvinėja jau antrus metus.

Galiausiai užsukau į palapinę „Durys į Indiją“. Ten sedėjęs vyras, pasakojo, kad į Lietuvą atvyko iš Prancūzijos, atidarė čia savo verslą ir nebenori palikti mūsų šalies. Taigi, paprašiau jo papasakoti ką gi jis čia pardavinėja. Vyras pradėjo rodyti įvairiausius margaspalvius drabužius, skaras ir kitus aksesuarus, kurie čia atkeliavo tiesiai iš Indijos. Taip pat pridūrė, kad nereikia išsigąsti kainų – jos tik įrodo, jog parduodamų prekių kokybė yra labai gera.

Taigi, „Satta Outside“ turgelis kuo puikiausiai gyvuoja ir stengiasi, kad dalyviai pasipuoštų egzotiškais rūbais bei įsigytais originaliais aksesuarais. Tokių žmonių festivalyje tikiuosi pamatyti kuo daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius