Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 02

Tarptautinės muzikos dienos proga Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos mokytojai koncertavo vaikams

Šiandien, spalio 1 d., minėdami Tarptautinę muzikos dieną, Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mokytojai surengė koncertą moksleiviams. Šiuo renginiu pedagogai priminė muzikos...
Temos: 1 Mokytojai

Šiandien, spalio 1 d., minėdami Tarptautinę muzikos dieną, Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mokytojai surengė koncertą moksleiviams. Šiuo renginiu pedagogai priminė muzikos besimokantiems moksleiviams, kad scena ir jiems nesvetima, o moksleiviai turėjo galimybę įvertinti savo mokytojų gebėjimus.

„Tokia šventė, kai mokytojai ir mokiniai apsikeičia vaidmenimis, yra puiki proga prisiminti, kad visi J.Naujalio gimnazijoje pirmiausia esame muzikai, o tik po to – mokytojai ir mokiniai. Groti savo mokiniams yra ir šventė, ir iššūkis – juk mus vertina tie, kurie paprastai patys mūsų yra ir giriami, ir kritikuojami“, – sako gimnazijos direktorius Raimundas Simanavičius. Pasak jo, gimnazijos mokiniai dažnai patiria scenos jaudulį, jiems keliami aukšti reikalavimai, tad kartą metuose ant mokyklos scenos patys užlipdami mokytojai parodo ne tik gerą pavyzdį, bet ir gebėjimą įsijausti į mokinių vaidmenį.

Koncerto metu gimnazijos mokytojai atliko V.Bartulio, A.Piazzolla, E.Colon, F.Schubert ir H.Alpert  kūrinius. Būta ir solo pasirodymų, ir duetų, ir trio pasirodymų. Be to, nuskambėjo ir gimnazijos mokytojų choro atliekama daina. Anot gimnazijos direktoriaus, šiai šventei pedagogai pradėjo ruoštis vos prasidėjus mokslo metams, rugsėjo pradžioje. Pasirinkę programą jie nuolat repetavo ir vieni kitiems padėjo puikiai pasiruošti koncertui.

Tokia šventė, kai mokytojai dovanoja koncertą mokiniams, gimnazijoje vyksta jau penktą kartą. Tiesa, anksčiau tokie kocertai vykdavo per Mokytojų dieną. Šiais metais surengti koncertą Tarptautinės muzikos dienos proga pasirinkta siekiant pabrėžti gimnazijos ugdymo specifiką – Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazija vykdo specializuoto ugdymo krypties (pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo kartu su muzikos ugdymu) programas.
Gimnazijos mokinių ir pedagogų profesionalus darbas, pasiekimai ir koncertinė veikla aukštai vertinami tiek Respublikos, tiek tarptautinėje muzikų bendruomenėje. Mokiniai laimi prizines vietas tarptautiniuose konkursuose Austrijoje, Estijoje, Italijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje.  Gabiausius mokinius remia M.Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondas, Roderick‘o F. Tuck‘o labdaros ir paramos fondas, Sauliaus Karoso paramos ir labdaros fondas. Mokiniai ir jų mokytojai už pasiekimus apdovanoti Lietuvos Respublikos Prezidentės padėkos raštais, įvertinti Karalienės Mortos premija.

Gimnazijos mokiniai taip pat pasiekia puikių rezultatų bendrojo ugdymo konkursuose: kalbų ir matematikos „Kengūrose“, vertimų ir iliustracijų konkurse „Tavo žvilgsnis“, Kauno miesto lietuvių kalbos olimpiadoje ir kt. Gimnazijos pedagogai dirba tarptautinių konkursų žiuri, muzikos krypties stojamųjų į aukštąsias mokyklas egzaminų komisijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius