Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 10

Tartu lietuviai smagiai atšventė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną

Šį sekmadienį Lietuvos garbės konsulė Birutė Klaas-Lang ir Tartu lietuvių bendruomenė pakvietė visus Tartu gyvenančius lietuvius kartu atšvęsti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo...
Boulingo turnyras Tartu
Boulingo turnyras Tartu

Šį sekmadienį Lietuvos garbės konsulė Birutė Klaas-Lang ir Tartu lietuvių bendruomenė pakvietė visus Tartu gyvenančius lietuvius kartu atšvęsti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Ta proga buvo suorganizuotas boulingo turnyras, koncertas ir furšetas.

Boulingo turnyre dalyvavo bendruomenės nariai, Baltijos gynybos koledžo studentai ir dėstytojai, taip pat jų draugai. Po atkaklios kovos pirmąją vietą užėmė Artūras Dirsė,  Baltijos gynybos koledžo studentas, antrąją – Tartu lietuvių bendruomenės pirmininkė Sigita Matulevičienė, trečiąją – mjr. Eimantas Juodzevičius, taip pat Baltijos gynybos koledžo studentas. Baltijos gynybos koledžo komendantas gen. mjr. Vitalijus Vaikšnoras geriausiam žaidėjui vyrui ir geriausiai žaidėjai moteriai įteikė po specialų prizą.

Boulingo turnyre dalyvavo bendruomenės nariai, Baltijos gynybos koledžo studentai ir dėstytojai, taip pat jų draugai.

Vakarinę dalį pradėjo  Lietuvos garbės konsulė Birutė Klaas-Lang su sveikinimu lietuvių ir estų kalbomis. Susirinkusiuosius taip pat sveikino Baltijos gynybos koledžo komendantas ir latvių bendruomenės Tartu atstovė Ilzė Zagorska. Vėliau Tartu lietuviams dainavo svečiai iš Talino – Lina Vonsavičiūtė ir Sander Koit. Abu jie studijuoja Talino universiteto Baltijos kino ir medijų mokykloje.

Šventę organizavo Tartu lietuvių bendruomenė, veikianti jau nuo 1993 m.. Šiuo metu bendruomenei oficialiai priklauso beveik 20 narių. Renginiai yra atviri visiems Tartu gyvenantiems ir dirbantiems / besimokantiems lietuviams bei jų draugams. Bendruomenė aktyviai švenčia valstybines ir kitas šventes, o kiekvieną pirmą mėnesio antradienį susitinka pabendrauti prie taurės vyno.

Sigita Matulevičienė, Tartu lietuvių bendruomenės pirmininkė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius