-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 20

„Tebūnie naktis“ - tikras stebuklų ir nusivylimų metas (nuotraukos)

iais metais „Tebunie naktis“ stebino miesto lankytojus įvairiais renginiais: šokiais, spektakliais, filmais po atviru dangumi, koncertais ir dar daug visko. Bet susidarė tokia nuomonė, kad Lietuvos renginių organizatoriai kartais pamiršta, jog gyvena Lietuvoje ir kad čia dažnai lyja. Dėl prasto oro buvo atšaukti keli renginiai po atviru dangumi, o žmonės sausakimšai grūdosi po pastogėmis ar patalpose, kur vyko koncertai bei kiti pasirodymai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Naktis

Šiais metais „Tebunie naktis“ stebino miesto lankytojus įvairiais renginiais: šokiais, spektakliais, filmais po atviru dangumi, koncertais ir dar daug visko. Bet susidarė tokia nuomonė, kad Lietuvos renginių organizatoriai kartais pamiršta, jog gyvena Lietuvoje ir kad čia dažnai lyja. Dėl prasto oro buvo atšaukti keli renginiai po atviru dangumi, o žmonės sausakimšai grūdosi po pastogėmis ar patalpose, kur vyko koncertai bei kiti pasirodymai.

Trumpai apie keletą renginių:

„Fluxus“ ministerijoje vakare galėjote pasimėgauti ramia „KAZAM“ vaikinų pasirodymų. Šilta ir romantiška aplinka bei muzika leido pamiršti, kad lauke negailestingai gatves plauna lietus. Žinoma, po kiek laiko „Fluxus“ ministerija buvo sausakimša, nes žmonės ieškojo, kur pasislėpti nuo lietaus – uždaros patalpos buvo geriausias sprendimas.

Bet oras jau nebuvo toks negailestingas visą vakarą. Nustojus lyti atgijo ir keletas renginių po atviru dangumi. Sereikiškių aikštėje galėjote pasimokyti šokti su „INDANCE Šokių Pramogų“ mokytojais. Salsa, bachata, tango, regetonas, jazz funk‘as ir kiti šokių ritmai. Lankytojai galėjo pasimėgauti smagia atmosfera ir mokydamiesi naujus šokių žingsnelius išdžiūti nuo lietaus.

„Tebunie naktis“ siūlė ne tik aktyvius užsiėmimus, bet ir atsipalaidavimą. Sereikiškių parke, Rotundoje (buvusioje ledainėje) lankytojai galėjo paganyti akis į pasakiškas ledo skulptūras, meno kūrinius bei pasimėgauti muzika ir šviesos bei vaizdo instaliacijos. („Ledinė pasaka 2011“). Taip pat miesto lankytojai galėjo stebėti nuostabų fakyrų pasirodymą pilies gatvėje.

O pati naktis žadėjo nenuilstančias šėliones. Mokytojų namų kiemelyje iki pat paryčių visus ištvermingiausi šokdino „White Electronics“. Bet jaunimas yra jaunimas... Ir jau nuo pat vakaro pradžios kiemelyje šlaistėsi neblaivūs jaunuoliai, kurie ne tik atgrasė ilgiau pasilikti šiame renginyje, bet ir sudarė tokį įspūdį, jog tokie masiniai renginiai – tai galimybė išbandyti savo jėgas geriant alkoholinius gėrimus. „Aš girtas – aš kietas!”, – manau, tokiu šūkiu vadovaujasi ne vienas paauglys...

Bet Vilniaus gatvėse galėjai pamatyti ne tik renginius bet ir žmones, kurie šventė mergvakarį ir bernvakarį. Netikėtai susitikę švenčių dalyviai sukėlė daug susidomėjimo bei šurmulio. „Tai tik sutapimas. Mes specialiai neplanavome rengti savo mažų švenčių būtent per „Tebunie naktį“. Tai malonus sutapimas“, – komentavo ir vienos ir kitos pusės atstovai.

Panaši situacija buvo ir per šių metų Gatvės muzikos dieną. Mes taip pat sutikome vyrukus, kurie būtent tą dieną šventė bernvakarį. Pasirinkta diena taip pat buvo sutapimas. Ir apskritai, „Tebunie naktis“ ir „GMD“ labai panašūs renginiai. Oro išdaigos, atšaukti renginiai, ir žmonės, kurie minėjo savo mažas šventes. Lyginti šių abiejų renginių nebūtų galima, nes organizatoriai paaiškintų, jog kiekvienas renginys turėjo savo tikslą. Bet ir viename, ir kitame renginyje esmė buvo ta pati: nemokami renginiai, pramogos.

Kuo toliau, tuo labiau tampa neaišku, kam reikalingos renginių programos. Kad lankytojai žinotų kur kokie vyksta reginiai? Bet jeigu pusę renginių neatitinka programos? Planuoja daug, bet iš tiesų pamatyti galima kur kas mažiau.

Nors „Tebunie naktis“ šiais metais ir nuvylė, bet, mano nuomone, buvo žmonių, kurie pasimėgavo ir tuo, kas buvo bei smagiai praleido naktį. Tikėkimės, kad kitais metais ir kitų renginių organizatoriai prisimins, jog gyvena Lietuvoje ir pagalvos apie renginių gausą ir jų realizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius