Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 26

T.Ė.T.Ė. „pabučiavo“ M.A.M.A!

Ilgai lauktas ir gerais žodžiais apdabintas alternatyvios muzikos apdovanojimų renginys T.Ė.T.Ė. startavo šlapią šeštadienio vakarą. Po dviejų valandų laukimo į antrąją sceną žengė renginio vėdėjai - Dovilė Filmanavičiūtė (Miss sheep) ir Mantas Stonkus. Visi internautai taip pat turėjo galimybę stebėti (su tam tikrais trukdžiais) transliaciją internetu.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Ilgai lauktas ir gerais žodžiais apdabintas alternatyvios muzikos apdovanojimų renginys T.Ė.T.Ė. startavo šlapią šeštadienio vakarą. Po dviejų valandų laukimo  į antrąją sceną žengė renginio vėdėjai - Dovilė Filmanavičiūtė (Miss sheep) ir Mantas Stonkus. Visi internautai taip pat turėjo galimybę stebėti (su tam tikrais trukdžiais) transliaciją internetu.

Renginį pradėjo Banda Dzeta su pučiamųjų instrumentų seksija. Antrieji ant scenos lipo Metro klubo geriausiais pripažinti - Attitude, kuriems Ramūnas Zilnys patarė pasikeisti pavadinimą, nes Attitude yra pasaulyje gerai žinomas gėjų žurnalas.

Taigi, pirmasis apdovanojimas atiteko Markui Palubenkai, kaip metų debiutui! Markas džiaugėsi, kad būtent T.Ė.T.Ė. apdovanojimai po truputi vienis visus alternatyvios muzikos atstovus. Iškart po jo pagrindinėje scenoje pasirodė ReedNoBrass, kurie po truputį išjudino publiką. Giedrė Žickytė, režisierė  filmo Kaip mes žaidėme revoliuciją paskelbė, kad metų vaizdas GYVAI - Why.

Kol laukėme trečiosios nominacijos, metų debiutantai įrodė, kodėl buvo apdovanotas. Trečiasis apdovanojimas - metų elektronika. Be abejo tai buvo Mario & Vidis. Ta proga Mano juodoji sesuo ilgai besiruošdama (vis dėlto gyvas garsa) priminė senai girdėtus garsus. Mano juodoji sesuo vokalistas paskelbė ir metų etno/folko grupę, tai buvo grupė Pievos. Pievos albumas turbūt buvo kertinis akmuo išrenkant metų folk. Sveikiname ir palaikome!

Brainers po 3 metų vėl užlipo ant scenos ir pristatė savo naują kūrinį. Lauksime ir albumo! Neda Malunevičiūtė paskelbė ketvirtąjį apdovanojimą: metų albumas Keymono - Synthezatorium. Juos vainikavo nacionalinės Eurovizijos atrankų favoritu laikomas Beissoul. Tautos balsą, kurį kelias savaites rinko gerbėjai socialiniame tinkle, paskelbė T.Ė.T.Ė. tėtis - Vilius Alesius. Liūdni Slibinai! Juos pasveikino Saulės broliai kartu su tuo pačiu Viliumi!

Sindikato brolis Pushaz paskelbė metų hip-hop, tai buvo - Dee & Kamy. Vyrai, Jūsų albumo taip pat labai laukiamas! Omerta su gitarų ritmais smogė stipriai, kad net punk nominaciją paskelbęs Dovydas Bliuvšteinas nugalėtojus paskelbė anksčiau nei turėtų. T.Ė.T.Ė. reikės dar pasigilinti į punk kultūrą, taip pasiūlė metų punk grupė - The Sold Outs!

My favourite gun pristatė savo naująjį vokalistą. Tiesa, jo vardo taip ir neišdavė. Aktorius Mindaugas Papinigis, gerai žinomas iš Zero filmų, apdovanojo metų eksperimentinės muzikos grupę Maldur Atai. Laimėtojai buvo konstruktyvūs - tepasakė ačiū. Dar vieni šiauliečiai tai Remigijaus Ruokio projektas Gin Gas vienus paskatino nusipirkti dar alaus, kitus bent palinksėt į taktą. Remigijus gali būtų pats vadinamas šiaulių alternatyvios muzikos tėčių paskelbė, kad metų funk‘o grupė - Fun Clock.

Iškart po Fucemarc pasirodymo muzikantas ir festivalių organizatorius Algirdas (Blėka) Barniškis paskelbė, kad geriausia metal grupė Mandragora. Šį apdovanojimą atsiėmę muzikantai parodė, kaip iš tikro reikia švęsti pergalę! Deja, publika šio veiksmo nesuprato ir nuo scenos šokęs Mandragoros gitaristas Rimas smarkiai susitrenkė. Madragorą pasveikino grupė Pergalė, tikimės, po jų pasirodymo Rimas atsigavo greičiau.

Viktoras Diawara paskelbė kad metų rokas - The Colours Of Bubbles. Rock 'n'Roll. Žalvarinis ta progą sugrojo savo naujausią kūrinį Sūnus.

Be abejo, buvo išrinkta ir visų žvaigždžių grupė, kurią sudarė

Būgnininkas - Josh McClung (I.R., Gyvai) Bosistas - Domas Aleksa (Keymono,Jazzu) Gitara - Viktoras Jonušis (My favourite gun) Vokalistas - Jeronimas Milius (Soul Stealers) Vokalistė - Ieva Narkutė

T.Ė.T.Ė. apdovanojimus užbaigė projektas Jing'a'Ling. Alternatyvūs apdovanojimai neišvegė mažų kliurkų, bet faktas yra vienas M.A.M.A. reikia T.Ė.T.Ė., tik tada gims nuostabios lietuviškos grupės.

Ačiū Jums.

P.S. Varykit Kūrybingai, - Dovilė Filmanavičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius