Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 15

„The Human Body exhibition“ paroda padės jums mesti rūkyti (nuotraukos)

Jau visai netrukus duris atvers pasaulinio garso ir didelio populiarumo susilaukusi paroda „The Human Body exhibition", kuri bus eksponuojama prekybos centre „Panorama" nuo vasario iki gegužės mėnesio.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Paroda

Jau visai netrukus duris atvers pasaulinio garso ir didelio populiarumo susilaukusi paroda „The Human Body exhibition", kuri bus eksponuojama prekybos centre „Panorama" nuo vasario iki gegužės mėnesio.

Tai tikrai reta galimybė pamatyti tikrą žmogaus kūną iš vidaus. Nėra pagrindo nerimauti dėl blogo kvapo, nes parodoje esantys kūnai yra paruošti specialiu plastinatizacijos metodu. Šis būdas užtikrina humanišką ir saugų kūnų konservavimą, jų išsaugojimą.

Ekspozicijoje galima pamatyti 8 sales išskirstytas pagal anatomines šakas kaip kaulų sandara, kraujotakos, nervų, kvėpavimo ir kitas egzistuoti žmogui būtinas sistemas. Pastarojoje parodomas akivaizdus ir tikrai įdomus faktas, susijęs su dažnai pasitaikančiu ydingu ir žalingu įpročiu - rūkymu. Tai sveiko ir nerūkančio žmogaus plaučiai, atrodantys sveikai rausvi, lygūs, o šalia - nuolatos save kenksmingais dūmais žalojančio žmogaus plaučiai. Skirtumas akivaizdus, nes pastarojo kvėpavimo organai subliuškę, praradę formą, juodos ir pilkos spalvos su augančiais navikais bei vėžio užuomazgomis. Tai tikrai turėtų priversti net užkietėjusį rūkalių mesti rūkyti, ką tai padaryti galės tą pačią akimirką, nes šalia pastatyta dėžė specialiai cigaretėms išmesti.

Paroda pasižymi tikra savo informacijos tikslumu, gausa bei edukacine funkcija, kuri anksčiau buvo pasiekiama tik gydytojams ir medicinos studentams. Išsityrinėti galėsite nuo mažiausio kapiliaro, ausų kauliukų iki sudėtingų stuboro slankstelių bei pataloginių reiškinių kaip įvairių organų vėžio formų. Nepraleiskite progos pamatyti savo kūno iš vidaus, nes tai padės suprasti, kad kūnas - tai mūsų pačių tvirtovė ir nepakartojamas gamtos kūrinys, kurį primygtinai turime saugoti.

Nuotraukų autorė Raminta Ežerskytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius