-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 12

Tinklaraštininkė Elžbieta Monkevič vilniečiams pristatys knygą „Žaidžiame virtuvę“

Šeštadienį, gruodžio 17 dieną, Vilniaus Akropolio Maximoje laukiami smaguriai. Autografus ant savo ką tik „iškeptos“ kulinarinės knygos „Žaidžiame virtuvę“ dalins to paties pavadinimo itin populiaraus tinklaraščio autorė Elžbieta Monkevič.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Virtuvė

Šeštadienį, gruodžio 17 dieną, Vilniaus Akropolio Maximoje laukiami smaguriai. Autografus ant savo ką tik „iškeptos“ kulinarinės knygos „Žaidžiame virtuvę“ dalins to paties pavadinimo itin populiaraus tinklaraščio autorė Elžbieta Monkevič. Autorė sakosi negali nustoti gaminti ir rašyti – tai du vienodai svarbūs jos pomėgiai, iš kurių ir gimė vienas populiariausių tinklaraščių ir vos pasirodžiusi bestseleriu tapusi knyga.

„Žaidžiame virtuvę“ – pirmoji autorinė Elžbietos Monkevič knyga, tačiau konditerės išsilavinimą ir per du dešimtmečius siekiančią maisto gamybos patirtį turinti kulinarė ne mažiau patyrusi ir kaip rašytoja. Jau 7 metus ji nuolat rašo straipsnius kulinarijos temomis gerai žinomiems Lietuvos ir užsienio periodiniams leidiniams, trejus metus sėkmingai pildo savo tinklaraštį, kas mėnesį sulaukiantį po 45 tūkst. lankytojų (lapkričio duomenys). Autorė yra iš rusų kalbos išvertusi kelias kulinarijos knygas. Beje, pakeliui – dar viena autorinė E. Monkevič knyga ir dvi – kurių ji yra bendraautorė.

Pasak autorės, „Žaidžiame virtuvę“ – tai mažų kulinarinių gudrybių knyga, kviečianti į kasdienį triūsą virtuvėje pažvelgti organizuotai, bet su sveiko humoro doze. Tokia, kokios jai pačiai stigo praktikuojant maisto gaminimą. „Neskaitau receptų knygų, nes receptai – kaip debesėliai: vienas palijo, iš kito pažiūrėjo saulė, trečias nuplaukė, ketvirtas išsisklaidė. Taip nieko galvoje nelieka“, – sakė kulinarė, savo knygoje ypatingą dėmesį skyrusi šarmingiems kaip ir ji pati gamybos proceso aprašymams.

85 receptai, kuriuos improvizuodama patobulino ar išrado kulinarė ir sudėjo į knygą su puikiu prozos tekstu, atrinkti daugiausia iš pietų šalių regiono. Tačiau ne Italijos, Ispanijos ar Portugalijos, kaip jau tapo įprasta, o įkvėpti kol kas mažiau lietuviams pažįstamų kaukazietiškų, armėniškų ar net arabiškų virtuvės tradicijų, mat autorės vyras – tikras armėnas, dirbantis viename gerai žinomame sostinės restoranų.

Dar vienas knygos išskirtinumas – paprasta ir patogi jos navigacija. Savaitės dienų valgiaraščiai knygoje sudaryti atsižvelgiant į sezoniškumą bei savaitės dienų užimtumą: darbo dienų valgiai greiti ir paprasti, o savaitgaliais siūlomi daugiau pastangų reikalaujantys patiekalai. Tokį turinio išdėstymą ir visą knygos idėją išpildyti padėjo ir knygos dailininkė, žymi Lietuvos grafikė Kristina Norvilaitė.

Autorės Elžbietos Monkevič šūkis: gaminkime paprastai, o sutaupytu laiku geriau džiaukimės maistu ir bendravimu, kuris gimsta iš maisto. „Tačiau pastangos nebūna bergždžios, juk klausytis komplimentų už skaniai pagamintą maistą – tikras malonumas. Prie gardaus maisto retai kyla ginčai, tiksliau atvirkščiai – tai dar viena proga džiaugtis gyvenimu. O su šita knyga tokių progų gali būti daugiau“, – sakė E. Monkevič ir pridūrė, kad nemėgstančioms gaminti tereikia pasijusti vaikais ir nors truputį pažaisti... virtuvę.

Žaismingoji tinklaraštininkė Elžbieta Monkevič autografus Vilniaus Akropolio Maximoje dalins gruodžio 17 d. nuo 14 iki 18 val. Laukiami ir tie, kurie jau turi įsigiję autorės knygą, ir tie, kurie nori pasiklausyti energingosios autorės pasakojimų ir receptų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius