Dabar populiaru
Publikuota: 2014 balandžio 28d. 09:21

Trečiąjį sezoną „Dinner in the sky“ pradės su garsiausiais Lietuvos virtuvės šefais ir gyva muzika

Trečią kartą į Lietuvą atvykstantis, visame pasaulyje gerai žinomas dangaus restoranas vėl pasiruošęs stebinti Vilniečius bei miesto svečius išskirtiniais geriausių virtuvės šefų...

Trečią kartą į Lietuvą atvykstantis, visame pasaulyje gerai žinomas dangaus restoranas vėl pasiruošęs stebinti Vilniečius bei miesto svečius išskirtiniais geriausių virtuvės šefų patiekalais su nuostabia vasarėjančio miesto panorama skambant gyvai muzikai. Šiaip metais restoranas sezoną Vilniuje pradės gegužės 27 dieną, Katedros aikštėje, bei Kaune nuo rugpjūčio 19 prie Kauno pilies.
Vilniuje sezoną pradėsiantis dangaus restoranas svečius stebins mažiau nei savaitę – 6 dienas.  Pietus bei vakarienę gamins geriausi Lietuvos bei pasaulio virtuvės meistrai: išgarsėjęs bei pripažinimo sulaukęs „Lauro lapo“ bei bistro „1 dublis“ šefas bei savininkas Deivydas Praspaliauskas, IDW Esperanza Resort Trakuose virtuvės šefas ispanas Javier Lopez bei Mihkel Heinmets – gerai žinomas tarp jaunųjų Baltijos šalių šefų, sėmęsis patirties iš garsiausių pasaulio virtuvės šefų.

Išrinktas geriausiu Lietuvos virėju, dviejų restoranų savininkas bei šefas – Deivydas Praspaliauskas, sulaukęs pripažinimo ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje: Londone vykusiose jaunųjų virėjų varžybose pelnė bronzos medalį. Daug metų užsienio restoranuose patirties sėmęsis vaikinas iš Užpalių, karjerą pradėjęs kaip padavėjas, šiandien yra vienas žinomiausių bei gerbiamiausių virtuvės virtuozų Lietuvoje.
Javier Lopez gimęs Barselonoje, prieš tapdamas restorano IDW Esperanza Resort virtuvės šefu, dirbo įvairiuose Michelino žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose: Sea Grill (Briuselis), Carles Gaig (Barselona) ir Au Crocrodile (Strasbūras). Javier Lopez taip pat dalyvavo daugelyje kulinarinių renginių Islandijoje, Mauricijuje, Švedijoje, Rusijoje ir kitose šalyse. Šio šefovirtuvė įtakojama pojūčių bei šiuolaikiškumo, nuolat vystosi ir tampa vis labiau novatoriška. Ispanų kilmė, kelionių patirtis ir darbas Lietuvoje lėmė unikalaus kulinarinio  stiliaus atsiradimą. Javiero Lopezo indėlis į vietinę gastronomiją leis Vilniui sužibėti Haute Gastronomy (aukštosios virtuvės) žemėlapyje.
Pagrindiniu virtuvės šefu taps ir antrus metus iš eilės „Dinner in the sky“ restorane patiekalus ruoš Mikhel Heinmets. Patirties sėmęsis įvairių šalių restoranuose ir iš garsiausių pasaulio virtuvės šefų, įvertintų „Michelin“ žvaigždutėmis Mikhel Heinmets nenustoja ieškojęs tobulumo. Pasak jaunojo virtuvės šefo, jo tikslas išmokyti kad kiekvienas suprastų ir vertintų kokybišką maistą.

Kaune dangaus restoranas svečiuosis rugpjūčio 19 – 24 dienomis. Čia patiekalais rūpinsis žaibiškai išgarsėjusio ir didelio pasisekimo sulaukusio restorano ''Uoksas'' įkūrėjas ir savininkas Artūras Naidenko, kurio pagrindinis gaminimo principas – sezoninių produktų bei miško gėrybių derinimas naudojant naujausias gamybos technologijas bei išsiskiria iš kitų ypač moderniu patiekalų pateikimu. Kaune, kaip ir Vilniuje, pagrindinio virtuvės ševo vaidmuo atiteks gerbiamam Mikhel Heinmets.


Šiais metais restorano lankytojai galės rinktis vieną iš trijų paketų, priklausomai nuo pageidaujamo meniu bei laiko, kurį svečiai norės praleisti mėgaudamiesi Vilniaus panorama. Pietų paketo kaina dviems asmenims kainuos apie 375 LT ir truks apie 40 minučių. G.H.MMUM paketo,kurį sudarys lengvas užkandis bei prabangus šampanas, kaina dviems asmenims apie 199 LT ir užtruks apie 20 min, bei vakarienės, kurios trukmė visa valanda, kaina dviems asmenims - apie  685 LT. Vakaro seanso metu, dienos šefas asmeniškai prisijungs prie svečių 50 metrų aukštyje, kad juos aptarnautų ir pasikalbėtų apie savo valgius ir meniu. Kad vakareinė būtų dar jaukesnė ir malonesnė, šiemet svečiai bus pamaloninti gyvos muzikos skambesiu. Išskirtinė atmosfera, ypatingas maistas ir pažintis su garsiais virtuvės meistrais visiems paliks neišdildomų įspūdžių.

Praėjusiais metais dangaus restorane apsilankė 1600 ir buvo išparduoti visi siūlomi dienos bei vakaro paketai.

Originalios koncepcijos „Dinner in the Sky“ restoranas – tai speciali 22 vietų platforma su stalu ir kėdėmis, kurią kranas pakelia į 50 m aukštį. Kartu su svečiais kyla ir virtuvės šefas, kuris, patiekdamas patiekalus, betarpiškai bendrauja su svečiais. Dangaus restoraną „Dinner in the Sky“ amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.

Naujienų galite įkrauti skaitytojų naujienų portale ikrauk.lt, siųsti el. paštu 15min@15min.lt arba parašyti per „Facebook“ paskyrą štai čia.

Temos: 1 Virtuvė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

„Brexit“ susitarimas greičiausiai pasmerktas žlugti: kas toliau?

Aktualu

Kaip kandidatai į prezidentus spręstų švietime užvirusią krizę?

Gyvenimas

Prekybos žmonėmis grimasos: miršti darbo vietoje Lietuvoje, bet mirtis registruota Ukrainoje

Gazas

„Peugeot 508“ testas: 700 km su puse bako ir 5 kelyje sutiktos lapės

Aktualu

Tomas Venclova: esu solidarus su mokytojais

„Ginčas“: „Žalgirio“ pravertos žaizdos – kaip gydyti „Rytą“?

Sportas

Startas: blokuojamas feisbukas, favoritas D.Rapšys, tamsusis arkliukas R.Meilutytė

Kultūra

Valstybiniai muziejai kvies juose lankytis nemokamai

Sportas

Vilniaus „Žalgiris“ atsisveikino su trenerių štabo nariu

24sek

48 kankinančios Domanto Sabonio valandos: „Nebenorėčiau to daugiau patirti“

Vardai

Muilo operų karalienei Gabrielai Spanic – 45-eri: geriausia dovana – pasibaigęs karas su sese dvyne

Gyvenimas

Kalėdų dovanos vaikams: ar visus atžalų norus reikia išpildyti?

Aktualu

Kaune sudegintas „Mercedes“ kainavo apie 100 tūkst. eurų: tai šįmet pagamintas AMG GLE 63

Aktualu

JAV kaltinama rusų „agentė“ pripažins kaltę

24sek

Utenos „Juventus“ palieka lyderis Alexas Hamiltonas

Aktualu

Socialdarbiečiai siūlo Andrių Palionį į aplinkos ministrus

24sek

Janas Vesely papasakojo apie transformaciją, už kurios padarinius atsiprašė Šaro

24sek

Nukraujavęs Vilniaus „Rytas“ kovoja dėl latvio parašo

Vardai

A.Bandžiaus sužadėtinę buvęs vyras švedas išvijo iš namų: „Bėgau per miškus, skambinau policijai“

Gazas

„Godzila“ ant ratų: 50 benzingalvių už šį „Nissan GT-R50“ mokės po milijoną eurų

Naujienos

Aktualu

„Brexit“ susitarimas greičiausiai pasmerktas žlugti: kas toliau?

Aktualu

Kaip kandidatai į prezidentus spręstų švietime užvirusią krizę?

Gyvenimas

Prekybos žmonėmis grimasos: miršti darbo vietoje Lietuvoje, bet mirtis registruota Ukrainoje

Gazas

„Peugeot 508“ testas: 700 km su puse bako ir 5 kelyje sutiktos lapės

Aktualu

Tomas Venclova: esu solidarus su mokytojais

„Ginčas“: „Žalgirio“ pravertos žaizdos – kaip gydyti „Rytą“?

Sportas

Startas: blokuojamas feisbukas, favoritas D.Rapšys, tamsusis arkliukas R.Meilutytė

Vardai

„Skamp“ 20-mečio koncertas iš arenos keliasi į kuklesnę erdvę: buksuoja bilietų pardavimai

Maistas

„Dainava“: į restoraną kaip į teatrą

Aktualu

Emmanuelis Macronas ramina protestus – žada kelti minimalų atlyginimą

Kultūra

Artūras Tereškinas: Apie erotines fantazijas ir vyrą su dviem pudeliais

Vardai

Paskelbti M.A.M.A 2018 nominantai: tarp lyderių – vienu hitu pasaulį užkariavęs Dynoro

Interviu Aktualu

M.Aliochina iš „Pussy Riot“ apie protesto svarbą: „Tylėdamas savo laisvę atiduodi kitam“

Pasaulis kišenėje

Patarimai, ką daryti, kad kelionė į Izraelį nebūtų drungna

Vardai

Editos Daniūtės šventės Toskanoje – apie itališką Kūčių stalą su silke ir lietuviškų eglių grožį

15min recenzija Kultūra

Talino kino festivalis: E.Jankausko debiutas „Čia buvo Saša“ – filmas, kurio verta laukti 2019 m.

Gyvenimas

Įkvepiantys lietuviškos senatvės pavyzdžiai: drąsa pasakyti „ne“ vienatvei, ligoms ir apleistumui

Kultūra

Valstybiniai muziejai kvies juose lankytis nemokamai

Sportas

Vilniaus „Žalgiris“ atsisveikino su trenerių štabo nariu

24sek

48 kankinančios Domanto Sabonio valandos: „Nebenorėčiau to daugiau patirti“

Vardai

Ypatingos

07:15
07:03

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie Ikrauk.lt