Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 23

„Tyrėjų naktis“: dėl prasto oro atšaukus planus stebėti žvaigždes nepatenkintiems lankytojams pasiūlyta eiti išsklaidyti debesis

Rugsėjo 23 dieną Lietuvos miestus drebina „Tyrėjų naktis 2011“. Būtent šios dienos vėlų vakarą miestiečiai galės pasinerti į intriguojantį mokslo pasaulį. Vienas iš Tyrėjų...
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Naktis

Rugsėjo 23 dieną Lietuvos miestus drebina „Tyrėjų naktis 2011“. Būtent šios dienos vėlų vakarą miestiečiai galės pasinerti į intriguojantį mokslo pasaulį.

Vienas iš Tyrėjų nakties renginių – paslaptingas žvaigždžių ir visatos pasaulis. Vilniaus Planiatariume lankytojai turėjo galimybę ne tik pasigrožėti dangau kūnų nuotraukomis ir plakatais, bet taip pat pasiklausyti paskaitų apie Žemę ir Visatą, Paukščių keliones, sužinoti, kokie reiškiniai būdingi lietingam rudeniui ir pamatyti mūsų planetą iš arčiau.

Paskaitos iš tiesų buvo įdomios, nes lankytojai turėjo galimybę pamatyti tai, ko plika akimi negalėtų ne tik dieną, bet ir naktį. Šį vakarą lankytojams buvo žadėta stebėti dangaus kūnus pro teleskopus. Tačiau kaip dažnai nutinka, gražiems ketinimams vis sutrukdo orai... Taip atsitiko ir šį kartą: dėl debesuotumo lankytojai neteko galimybės pamatyti žvaigždes.

Žinoma, kad kilo pasipiktinimai dėl prarastos galimybės. Atvažiavusiems lankytojams net iš Kupiškio buvo pasiūlyta... Eiti ir išsklaidyti debesis! Ne pats gražiausias organizatorių poelgis, bet juk orai, o ypač Lietuvoje, niekam nėra pavaldūs. Taip pat buvo liūdna, kad atėję lankytojai neturėjo galimybės patekti į paskaitą, nes salė buvo tiesiog perpildyta ir nebebuvo vietos. „Tokie dalykai ir priverčia jaunimą eiti gerti alaus...“- savo nusivylimą reiškė vienas iš lankytojų.

Na, bet nei vienas didesnis renginys neapseina be nesklandumų. Galime tiesiog pasidžiaugti, kad vis tiek turėjome galimybę pamatyti tamsiausius mokslo kampelius ir sužinoti, ko dar nežinojome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius