-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 02

Ukrainiečių grupė „SunSay“ į Lietuvą grįžo su nauju albumu (nuotraukos, video)

Dar vasarą pasirodę po atviru dangumi Vilniuje, ukrainiečiai „Sunsay" pažadėjo grįžti. Šeštadienį jie grįžo ne tik su trenksmu, bet ir su nauju albumu.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Dar vasarą pasirodę po atviru dangumi Vilniuje, ukrainiečiai „Sunsay" pažadėjo grįžti. Šeštadienį jie grįžo ne tik su trenksmu, bet ir su nauju albumu.

Popietę su fanais bendravę „Coffee-Inn", įsikūrusiame Vokiečių gatvėje, vakare atlikėjai pasirodė menų fabrike „Loftas". Reggae ir hip hopo ritmais susirinkusią publiką apšildė klaipėdietis Shidlas su grupe. Muzikos kūrėjas sukėlė tikras ovacijas, išsitraukęs moduliacinį tromboną (liaudiškai tariant, tai toks nedidelis instrumentas, leidžiantis ploną, cypiantį garsą), kurį jis atrado muzikos prekių parduotuvėje vos už 7 Lt ir nuo to laiko nebepaleidžia iš rankų. Pirmą kartą Vilniuje koncertuojantis vaikinas savo pasirodymo pabaigoje išsitraukė ir fotoaparatą. „Privalau įamžinti šią akimirką", - sakė jis, fotografuodamas „Lofto" publikos rankų mišką.

Likus pusvalandžiui iki vidurnakčio, scenoje pasirodė buvusios grupės „5nizza" narys ir „SunSay" vokalistas Andrej Zaporožec-Sun su grupe. Vakaro kaltininkai pristatė naująsias savo albumo dainas, kurios tikrai nebuvo nepažįstamos lietuviškai publikai - drauge gerbėjai dainavo „В твоих глазах сияю я" („Tavo akyse šviečiu aš"), „Все равно" („Vis vien"), „Наяву" („Tikrai") ir kitas. Trečiasis grupės albumas „Легко" („Lengvai"), anot atlikėjo Sun, buvo įkvėptas saulės ir šilumos, o to paties pavadinimo daina pasakoja apie naują erą ir kaip „lengva duoti, nesitikint nieko mainais". Deja, scenoje publika neišvydo lietuvių atlikėjos Alinos Orlovos ir neišgirdo jų bendro kūrinio „Home", kuris buvo pristatytas jau prieš beveik metus „Vasaros terasoje", tačiau grupė atliko dainą „Wind Song", įrašytą drauge su John Forte, prodiuseriu ir atlkėju iš Bruklino. Šios abi dainos įtrauktos į naująjį grupės albumą.

Neapsieita ir be lengendinės grupės „5nizza" repertuaro, būtent jų dainomis baigėsi ukrainiečių viešnagė Lietuvoje. Tūkstantinė „Lofto" minia skandavo „еще раз" („dar kartą") ir akimirką buvo galima pamanyti, jog „SunSay" ant scenos nebeišvysime. Sukėlę geroką įtampą, jie grįžo ir atliko dar mažiausiai tris dainas, užbaigdami vakarą ramiais akordais, tobulu balsų deriniu ir žodžių prasmingumu. „SunSay" muzika - tai viena kalba, kurią supranta visi, nesvarbu, kokia kalba kalbėtų.

Klausomės, gėrimės vaizdais, laukiam naujo albumo ir dar vieno nepamirštamo reginio čia, Lietuvoje.

Reporterė Laura Bojarsytė

Organizatorių nuotraukos

VIDEO: Fairlane Acoustic - SunSay - В Твоих Глазах Сияю Я

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius