-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 27

„Urban Dance 2011“: tarp laimėtojų nė vieno lietuvio! (nuotraukos, video)

Vienuoliktąjį kartą Lietuvoje vykstantis gatvės šokių festivalis „Urban Dance 2011“ susilaukė išskirtinio jaunų žmonių dėmesio ir tarptautinio pripažinimo.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Vienuoliktąjį kartą Lietuvoje vykstantis gatvės šokių festivalis „Urban Dance 2011“ susilaukė išskirtinio jaunų žmonių dėmesio ir tarptautinio pripažinimo. Šokėjai demonstravo savo sugebėjimus, šokdami hip-hop, b-boying, house ir popping kategorijose. Deja, tarp pirmųjų vietų laimėtojų nebuvo nei vieno Lietuvos atstovo.

Tarsi šeima

Pirmąją atrankų dieną veiksmas vyko buvusioje gamykloje, kur įsikūręs „Commune Art“ bendruomenės savotiškas menų inkubatorius. Nestandartinės pramoninės erdvės, grafitti kūriniais puoštos sienos, iš minios vis išnyrantis benamis šuo, netikėtai dingstanti elektra, iš visų kampų sklindanti muzika – tikra underground‘inė atmosfera. Ore tvyrojo ne įtampa prieš įnirtingas kovas, bet ypatinga vienybė – čia susirinkę šokėjai iš visos Lietuvos ir iš užsienio buvo tarsi šeima. Juos jungia požiūris į gyvenimą, muzika, kūryba ir, žinoma, šokis.

Po aršios kovos – apsikabinimas

Pora minučių – tiek laiko turėjo kiekviena šokėjų pora tam, kad parodytų savo talentą. Netrūko nei aistrų, nei aršių žvilgsnių, bet po kiekvienos kovos šokėjai draugiškai apsikabindavo – parodydami pagarbą priešininkui. Kovos vyko freestyle 2vs2, o dalyvių amžius svyravo nuo vienaženklio iki gerokai dviženklio skaičiaus. Beje, tarp šokėjų ir merginos, ir vaikinai  –  lygiaverčiai priešininkai, taigi besikaunančios poros nebuvo skirstomos nei pagal amžių, nei pagal lytį. Atrankų kovas vertino šokių meistrai Buddha Stretch (JAV), U.K. (Vokietija), Ben (Vokietija), Menno (Nyderlandai), teisėjų žodis buvo paskutinis, o kriterijai – individualūs ir neskelbiami.

Teisėjų vertinimas – mįslė žiūrovams

Finalinę dieną klube „Galaxy“ užvirė tikra kova. Dėl geriausiųjų vardo varžėsi ne tik šokėjai iš Lietuvos, bet ir iš Kaliningrado, Baltarusijos, Latvijos ir Estijos. B-Boying kategorijoje ypač arši kova vyko tarp Kaliningrado grupės „Criminal Crew“ ir „Invisible soul“ – atrodė, jog nedaug trūksta ir jie kibs vieni kitiems į atlapus. Nugalėtojai „Criminal Crew“ susilaukė ne tik ovacijų, bet ir nepasitenkinimo šūksnių. Kaip ir pirmąją dieną žiūrovai spėliojo, kokiu pagrindu buvo renkami laimėtojai, niekas neperprato teisėjų pasirinkimų. Mažas pastebėjimas: iš nemažo skaičiaus dalyvių merginų tarp nugalėtojų pateko tik kelios, taigi, arba teisėjai jaučia antipatiją moteriškajai lyčiai, arba šokių aikštelę valdo tik vaikinai. Be to, tarp laimėtpjų – šokėjai tik iš užsienio.

Pirmųjų vietų nugalėtojai:

Hip-Hop: Jigaboo and Onwardy (Baltarusija); B-Boying: Criminal Crew (Kaliningradas); House: Jigaboo (Baltarusija); Popping: Wave (Talinas, Estija);

Festivalis „Urban Dance“ – atkirtis tiems, kurie sako, jog šiuolaikinis jaunimas neturi vertybių, nieko neveikia ir nesugeba. Jų vertybės – judesys ir hip-hop kultūra, jų gyvenimas – muzika ir šokis ir, užuot leidę laiką prie televizoriaus, jie susivienija ir tampa galinga jėga, keičiančia pasaulį.

Reporterės: Laura Bojarskytė / Auksė Paltarokaitė Fotoreporteriai: Adomas Jablonskis / Deividas Leilionas Videoreporteris: Dalius Baranauskas

Vaizdai kalba patys už save. Gėrimės nuotraukomis ir pirmuoju „Įkrauk“ komandos vaizdo reportažu!
VIDEO: Urban Dance 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius