-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 07

VDU menų galerijoje „101“ studentai iniciavo eseistikos vakarą (nuotraukos)

Šiltą pirmąjį žiemos vakarą VDU Menų galerijoje „101" ketvirtakursiai filologai kvietė į jaukų literatūrinį eseistikos vakarą, kuriame buvo aptarta „Keturių vėjų" eseistinė skiltis „Girta išpažintis" bei eseistikos formuluotės probleminiai klausimai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šiltą pirmąjį žiemos vakarą VDU menų galerijoje „101" ketvirtakursiai filologai kvietė į jaukų literatūrinį eseistikos vakarą, kuriame buvo aptarta „Keturių vėjų" eseistinė skiltis „Girta išpažintis" bei eseistikos formuluotės probleminiai klausimai. Kamerinėje aplinkoje svečiai klausėsi dėstytojų D. Kuizinienės, V. Višomirskytės, rašytojų G. Patacko ir E. Janušaičio bei eseisto, poeto D. Kajoko „išpažinčių". Gaila, kad daugiau rašytojų, eseistų bei keturvėjininkų negalėjo dalyvauti...

Buvo „atleista" už komunizmo skriaudas, kurios trukdė rašyti laisvai, tad teko girtai... Taip pat galiausiai nutarta dėl „Girtos išpažinties" žanro pobūdžio, kuris pradžioje buvo visiškai atmestinas patiems jos rašytojams, tačiau ilgainiui, prasidėjus antros dalies diskusijai, kurioje dalyvavo gerb. D. Kajokas, V. Višomirskytė, doc. dr. D. Kuizinienė ir gerb. rašytojas E. Janušaitis buvo nuspręsta, kad „Girta išpažintis" - tai eseistinė skiltis.

Jaukus ir šiltas vakaras (matyt, daugiausia dėl dalinto karšto vyno) išpildė ketvirtakursių lūkesčius ir leido pajusti kalėdišką nuotaiką. Todėl dėkojame lietuvių literatūros katedrai, jos vedėjai D. Kuizinienei, referentei D. Česnauskaitei ir dėstytojai V. Višomirskytei už pagalbą organizuojant šią konferenciją bei dalyvavimą. Rengėjai taip pat dėkoja gausiai susirinkusiems svečiams ir tikisi, kad nė vienas neliko nusivylęs!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius