Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 30

„Velnio nuotaka“ į Klaipėdą atnešė žiemą

Ketvirtadienio vakare Klaipėdos muzikiniame teatre suskambo daug kam gerai žinomos melodijos, kurios priminė žmonėms apie meilę, neapgalvotus veiksmus bei jų pasekmes. Scenoje...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Ketvirtadienio vakare Klaipėdos muzikiniame teatre suskambo daug kam gerai žinomos melodijos, kurios priminė žmonėms apie meilę, neapgalvotus veiksmus bei jų pasekmes. Scenoje atgijo K. Borutos romano „Velnio nuotaka“ veikėjai: Baltrus Baltaragis, nelabasis Pinčiukas, Marcelė, lyriškoji Jurga, jaunikis Girdvainis, kaimo davatka Uršulė ir kiti.


Pradžių pradžia


Pirmoje miuziklo dalyje klaipėdiečiai bei miesto svečiai susipažino su istorija nuo pat pradžios. Jie turėjo galimybę išvysti, kaip Dievas nutrenkė į žemę maištavusius angelus, kaip nelabasis Pinčiukas padarė sandorį su malūno savininku Baltaragiu. Tai pamokanti istorijos dalis. Kiekvienas, buvęs salėje, galėjo išvysti, kaip meilė „apsuka“ galvą. Baltaragis iš meilės buvo praradęs racionalųjį protą. Velnias pažadėjo jam santuoką su išrinktąja, tačiau už tai šis privalėsiąs atiduoti jam tai, ko Baltaragis su Marcele susilauks. O ko įsimylėjęs vyras nepadarytų dėl savo išrinktosios? Net nesuabejojęs, malūno savininkas sutiko su Pinčiuko pasiūlymu. Tačiau... Yra sakoma, susidėjęs su velniu, nieko gero nelauk. Ir išties, šis sandoris laimės Baltaragiui neatnešė. Mirus jo žmonai, vyras lieka vienas su dukrele, kurios vis labiau laukia Pinčiukas.


Tikra meilė


Antroje dalyje žiūrovai gali stebėti, kaip prasideda ir baigiasi jaunų žmonių meilės istorija. Gražuolė Jurga įsimyli dėl arklių pakvaišusį Girdvainį. Tačiau merginos gyvenimas jau buvo nulemtas tą dieną, kai jos tėvas susitarė su nelabuoju. Kad ir kaip Baltaragis stengėsi išsaugoti savo mylimą dukrą, Pinčiukas sugeba atimti Girdvainio arklius ir jį išvaryti iš proto. Liūdinti Jurga negali gyventi be mylimojo, todėl sekdama Girdvainį, pasineria į ežero gelmes.


Pamokanti istorija


Širdį virpinančios lyrinės meilės dainos, pašėlę Pinčiuko kėslai bei graži meilės, meilės tarp vyro ir moters, tarp tėvo ir dukters, istorija klaipėdiečius miuziklo pabaigoje pastatė ant kojų. Visi klausytojai plojo atsistoję ir dar kurį laiką neleido nuo scenos nulipti Klaipėdos muzikinio teatro aktoriams. Ketvirtadienio vakaras priminė žmonėms, kad nereikėtų elgtis impulsyviai, o priimant sprendimus vertėtų gerai pagalvoti ir apie pasekmes.


Pasisėmę šiltų ir gražių jausmų, klaipėdiečiai paliko muzikinį teatrą. Pravėrus duris, juos pasitiko iš dangaus krentančios snaigės. Visų, kurie dar nespėjo išvysti šio miuziklo, „Velnio nuotaka“ Klaipėdoje lauks lapkričio 30 bei gruodžio 1 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius