-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 16

Vilniaus Pilaitės mikrorajone nušvito šviesos instaliacijų festivalis „Beepositive“

Šeštadienio vakarą visą savaitę vykusį šviesos instaliacijų festivalį vainikavo darbų pristatymas Vilniaus Pilaitės mikrorajone įrengtame „Beepart“ statinyje ir šalia esančiame miško parke. Iš viso buvo parengta 10 instaliacijų ir kitokių šviesos objektų, kurie išmanumu ir žaismingumu traukė vilniečių dėmesį. Prie išskritiniausių darbų, kaip „Windmill“, „Ežiukas rūke“ ir „Žvaigždžių medis“ būriavosi draugiškai nusiteikę festivalio lankytojai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šeštadienio vakarą visą savaitę vykusį šviesos instaliacijų festivalį vainikavo darbų pristatymas Vilniaus Pilaitės mikrorajone įrengtame „Beepart“ statinyje ir šalia esančiame miško parke. Iš viso buvo parengta 10 instaliacijų ir kitokių šviesos objektų, kurie išmanumu ir žaismingumu traukė vilniečių dėmesį. Prie išskritiniausių darbų, kaip „Windmill“, „Ežiukas rūke“ ir „Žvaigždžių medis“ būriavosi draugiškai nusiteikę festivalio lankytojai. Nebuvo pamiršta ir pati paprasčiausia, bet ne ką mažiau kerinti šviesos instaliacija – natūralus laužas.

Visą savaitę vykusiose kūrybinėse dirbtuvėse buvo aptartos šviesos sklaidos, taršos, elektros taupymo ir praktinio jos naudojimo galimybės. Šioms studentų darbo grupėms vadovavo Vilniaus dailės akademijos dėstytojai ir kūrybinių dirbtuvių pastato „Beepart“ įkūrėjas Andrius Ciplijauskas. Savo žiniomis su jaunaisiais kūrėjais dalijosi ir specialiai iš Šveicarijos atvykę menininkai Martin Fisher ir Mona Schwitter.

Įspūdingai apšviestą pamiškę papildė muzika.cPilaitės miško parkelio prieigos dienos metu niekuo neišsiskiria iš bet kurio kito Vilniaus mikrorajono parkų, o sutemus tai būtų vieta, kurioje mažiausiai norėtųsi pasiklysti. Festivalio metu ryškiaspalvės šviesos instaliacijos, priešingai nei daugeliu atvejų sutemus, į miško parkelį traukė daug smalsuolių ir kėlė nuostabą bei pasigerėjimą.

Reporterė Izabelė Pukėnaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius