Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 12

Vilniečiai kviečiami į projekto „Langas į Šanchajų“ renginį

Spalio 19 d. (trečiadienį) 16 val. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje (Parodų salė, II a., Trakų g. 10, Vilnius) vyks projekto „Langas į Šanchajų“ renginys, kurio metu Kinijos ambasados Lietuvoje atstovai, svečiai iš Šanchajaus atidarys ir padovanos bibliotekai Kinijos autorių meninės fotografijos parodą „Šanchajaus portretas“ bei įteiks 400 vnt. aukštos meninės ir poligrafinės kokybės knygų, kurios atvers galimybes plačiau susipažinti su Kinija – reto grožio ir žavesio šalimi, jos istorija, tradicijomis, kalba, religija bei kultūra.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Spalio 19  d. (trečiadienį) 16 val.  Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje (Parodų salė, II a., Trakų g. 10, Vilnius) vyks projekto „Langas į Šanchajų“ renginys, kurio metu Kinijos ambasados Lietuvoje atstovai, svečiai iš Šanchajaus  atidarys ir padovanos bibliotekai  Kinijos autorių  meninės fotografijos parodą „Šanchajaus portretas“ bei  įteiks 400 vnt. aukštos meninės ir poligrafinės kokybės knygų, kurios  atvers galimybes plačiau susipažinti  su Kinija – reto grožio ir žavesio šalimi,  jos istorija, tradicijomis, kalba, religija  bei kultūra.

„Bibliotekos istorijoje tai - svarbus įvykis, leisiantis užmegzti tampresnius bendradarbiavimo su Šanchajaus biblioteka ryšius. Leidinių apie Kiniją ir kinų kalba Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka turėjo nedaug, todėl ši naujausių leidinių kolekcija yra didelė dovana visiems besimokantiems ir besidomintiems kinų kultūra“, – teigia Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos direktorius Petras Zurlys.

Dovanotų knygų kolekciją sudaro naujausi leidiniai apie Kinijos kultūrą ir meną, švietimą,  istoriją, geografiją,  turizmą, religiją, mokslą anglų, vokiečių  bei kinų kalbomis.

Šanchajaus biblioteka vykdo tęstinį projektą „Langas į Šanchajų“ ir bendradarbiauja su 63 bibliotekomis iš įvairių pasaulio šalių. Į Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešąją biblioteką atkeliavusi kinų autorių fotografijų paroda „Šanchajaus portretas“ bei  dovanotos knygos bus eksponuojamos bibliotekos parodų salėje, skaityklose, abonemente. Kaip teigia Šanchajaus bibliotekos  atstovai, knygas ir parodą jie nutarė dovanoti Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešajai bibliotekai siekdami  vilniečius ir Lietuvos gyventojus  plačiau  supažindinti su Kinijos istorija, filosofija, kultūra.

Šiuo metu Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje yra sukauptas 516,0 tūkst. vnt. dokumentų fondas, bibliotekoje per metus apsilanko virš 200 tūkst. lankytojų, kurie  gali skaityti leidinius įvairiose skaityklose arba skolintis juos į namus, naudotis nemokamu internetu, išskirtine filmų ir muzikos įrašų kolekcija, dalyvauti renginiuose, knygų sutiktuvėse ir kt. Šiuo metu bibliotekoje daugiausiai dokumentų yra lietuvių kalba, rusų - 140, 9 tūkst., lenkų - 22,7 tūkst., vokiečių - 14,4 tūkst., prancūzų  k. - 2,7 tūkst., virš 2,0 tūkst. leidinių yra kitomis kalbomis.

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios ir Šanchajaus bibliotekos bendradarbiavimas sustiprins informacijos apie skirtingas kultūras mainus, nuties bibliotekų  bendravimo  tiltus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius