-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 05

Vokiečių ir prancūzų muzikos vakaras Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčioje(nuotraukos)

Sekmadienį (rugsėjo 4 d.) Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčioje vyko dar vienas gražus muzikinis vakaras, kuris suviliojo ne tik šilutiškius, bet ir rajono seniūnijų klasikinės muzikos mylėtojus.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Tekstas ir nuotraukos Edvardo Lukošiaus.

Sekmadienį  (rugsėjo 4 d.) Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčioje vyko dar vienas gražus muzikinis vakaras, kuris suviliojo ne tik šilutiškius, bet ir rajono seniūnijų klasikinės muzikos mylėtojus. Šilutiškiai klausėsi Čiurlionio kvarteto, solistų: Kristinos Zmailaitės, Edmundo Seiliaus bei Šilutės meno mokyklos mokinių Lauros Birbalaitės, fortepijoninio dueto: Ugnės Petniūnaitės ir Emilijos Skikaitės (mokytoja Liudmila Kašėtienė) atliekamų kūrinių.

Jau tapo tradicija organizuoti įvairius muzikinius renginius Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčioje. Ir ne atsitiktinai. „Muzikinė verdenė“ tai profesionalių menininkų dovana Šilutei – Lietuvos kultūros sostinei 2011. Renginių metu koncertuoja ir Šilutės meno mokyklos mokiniai. Tai įvairių respublikinių ir tarptautinių konkursų nugalėtojos. Visame „Muzikinės verdenės“ projekte jau dalyvavo nemažai nusipelniusių jaunųjų pianistų: Dominykas Dulkys (mokyt. Ž.Adomaitienė), Kornelija Tunaityte (mokyt. L.Tunaitienė), Jonas Vitkauskas (mokyt. Asta Rupsauškienė), Kasparas Mikužis, Skaistė Kašėtaitė ir Gabrielė Paužuolytė (mokyt. L.Kašėtienė).

Sekmadienį šioje bažnyčioje uždainavusi solistė Kristina Zmailaitė džiūgavo, kad Lietuvos pakraštyje šilutiškiai turi tokią puikią akustinę „salę“. Ir tai ne pirmas toks pastebėjimas. Neseniai toje pačioje bažnyčioje tai pastebėjo koncertavę: fortepijono virtuozas iš Niujorko Aleksandras Paley ir jo bičiuliai, lietuvos atlikėjai – fleitininkė L.Šulskute ir altininkas R.Romoslauskas.

Tai buvo baigiamasis „Muzikinės verdenės“ renginys Šilutės liuteronų evangelikų bažnyčioje – Vokiečių ir prancūzų muzikos vakaras. Duetai sopranui ir tenorui.

Galima pasidžiaugti, kad į kas kartą Šilutės liuteronų evangelikų bažnyčioje organizuojamus renginius renkasi vis daugiau šilutiškių. Šį kartą susirinko galbūt daugiausia – per du šimtus klasikinės muzikos gerbėjų. Renginyje dalyvavusi Šilutės savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Vilma Griškevičienė dėkodama pirmą kartą Šilutėje koncertavusiems svečiams, solistams Kristinai Zmailaitei ir Edmundui Seiliui, vylėsi, kad jie dar ne kartą apsilankys Šilutėje. Taip pat dėkojo Šilutės meno mokyklos perliukams.

Renginio rėmėjai: Šilutės kultūros ir pramogų centras.

Organizatorius: LR Kultūros ministerija, Šilutės rajono savivaldybė, LRT Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius