Linoshka, www.jaunimogidas.lt
Man patinka rudeniški rytai. Ir vakarai. Jie kažkokie ypatingi. O ką jau kalbėti apie jaukius rudens savaitgalius.
Kartais gaminti pietus namuose tampa didele švente (juolab, kad tokios gamybos namuose imamės retai). Taigi, pateikiu jums pietų gamybos proceso aprašą.
Šiandien gaminome rudagalvės menkės filė su daržovėmis. Pirmiausia įtriname žuvį prieskoniais (žuvis – tikfilė, nes negaliu pakęsti kaulų, prieskoniai – tik natūralūs, be visokių E). Tada apkepame daržoves (morkos, svogūnai, česnakai, paprikos, kitos žolelės). Tuomet imame gabaliuką žuvies, dedame į foliją ir dedame ant viršaus daržoves bei „Džiugo“ sūrį (lietuviškų sūrių karalių).
Kiekvieno kepsniuko, įvynioto į foliją, kampus gražiai užlenkiame ir kepame apie 30 min., tuo pat metu kepame daržoves garnyrui. Kol viskas kepa, katinas Bagis linksminasi, pasitelkdamas savo metodus. Kai pietūs jau buvo paruošti, išsitraukėme iš spintos naujus, bet nepatogius, tačiau labai elegantiškus puodelius.
Skanių pietų, mielieji!