Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 03 05

„Žvėryno spaustuvėje“ - muzikinė kelionė nuo Afrikos iki Balkanų (nuotraukos, video)

Kovo 9 dieną buvusioje Žvėryno spaustuvėje įsikūrusios Commune ART kūrybinės dirbtuvės (Paribio g. 12) kviečia pakeliauti etnomuzikos labirintais. „Afrobalkan" vakaro programoje net trys koncertai - gyvai gros vilniečiai „Banda Dzeta", naują projektą pristatys Plazi Halaoui iš Togo, o paskutinieji savo muzika dalinsis jau nebe pirmą kartą Lietuvoje viešintys svečiai iš Estijos „Uebanda".
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Kovo 9 dieną buvusioje Žvėryno spaustuvėje įsikūrusios Commune ART kūrybinės dirbtuvės (Paribio g. 12) kviečia pakeliauti etnomuzikos labirintais. „Afrobalkan" vakaro programoje net trys koncertai - gyvai gros vilniečiai „Banda Dzeta", naują projektą pristatys Plazi Halaoui iš Togo, o paskutinieji savo muzika dalinsis jau nebe pirmą kartą Lietuvoje viešintys svečiai iš Estijos „Uebanda".

Vakaro koncertinę programą atidarys atsinaujinusi „Banda Dzeta" - prie iki šiol vyrišku buvusio kolektyvo prisijungė net keturios merginos: nauja būgnininkė bei vokalisčių trio, tad grupė turėtų suskambėti naujai ir įdomiai. Savo kūryboje „Banda Dzeta" jungia skirtingų tautų bei regionų muziką. Galinga varinių pučiamųjų sekcija sufleruoja apie didelę Balkanų įtaką, o sinkopuoti ritmai, išraiškinga bosinė gitara, spragsinti ukulėlė bei gaudžiantys pučiamieji įrodo, kad folkloras - tai ne tik praeities liekana, skirta muziejams. Šiuo devizu remdamiesi, „Banda Dzeta" skleidžia savitą balkaniškai klezmeriškai čigonišką muziką, o vietomis nevengia netgi lietuvių liaudies prieskonių.

Plazi Halaoui - jau šešis metus Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis afrikietis iš Togo. Per šį laiką Plazis spėjo ne tik išmokti lietuvių kalbos, bet ir sudalyvauti gausybėje muzikinių ir šokio projektų su vietiniais kūrėjais. Pastaruoju metu muzikantas kūrė afrobeat stiliaus muziką kartu su gitaristu Aidu Buivydu (kartu turėjo projektą "B'Ham Membou"), tačiau jam išvykus kūrybinių atostogų nusprendė suburti naują muzikantų grupę "Bakabuku". Kol kas jie groja reggae muziką, kuri, Plazi teigimu, geriausiai tinka bendros grupės vibracijos sukūrimui ir muzikantų susigrojimui. Vėliau muzikantai ketina pereiti prie autorinių Plazi kūrinių afrikietiškais motyvais. Bakabuku išvertus iš muzikanto gimtosios kalbos reiškia „mišrainė", o kad pastaroji būtų dar skanesnė į pagalbą pasikvietė Laimoną Jančą (bosinė gitara), Karolį Šimaitį (perkusija) bei Indrę Šimaitytę (klavišai).

Paskutinieji gros iš Estijos atvykusi grupė „Uebanda". Grupė Lietuvoje lankysis nebe pirmą kartą - pernykščio renginio „Tebūnie naktis" metu grojo tąnakt atgijusioje Sereikiškių parko ledainėje, vėliau - festivaliuose „Fire" ir „Yaga Gathering". Afrikietiškus ritmus apipindami balkaniškomis pučiamųjų melodijomis bei „G" pasivadinusios žemabalsės vokalistės repavimu ir dainavimu muzikantai jungia funk, afrobeat, balkan, hip-hop ir reggae stilius, o savotišką jų mišinį ir ketina pristatyti į renginį „Afrobalkan" susirinkusiai publikai.

Prieš ir po koncerto vietiniai melomanai dalinsis savo žiniomis apie įvairių tautų ir regionų muziką, o visi norintys dar iš anksto įsijausti į afrikietiškus ritmus kviečiami į trečiadieniais ir penktadieniais Commune Art kūrybinėse dirbtuvėse vykstančias to paties Plazi Halaoui vedamas afrikietiškų šokių pamokas.

Renginio „Afrobalkan" pradžia kovo 9 d. 21 valandą.

Renginio facebook prieiga: http://www.facebook.com/events/139812949473866/

Uebanda: http://uebanda.blogspot.com/

Banda Dzeta: http://bandadzeta.hardcore.lt/

Commune ART kūrybinės dirbtuvės: www.communeart.lt

VIDEO: BANDA DZETA - TURKISH IT [OFFICIAL VIDEO]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius