Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 13

Žymūs šalies dizaineriai pristatė savo kurtus pirmuosius kortelių dėklus (nuotraukos)

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje pristatyta pirmoji šalyje kortelinių – specialių dėklų, skirtų mokėjimo bei kitoms kortelėms laikyti – paroda. Joje gerai žinomi Lietuvos dizaineriai pristatė 15 unikalių kortelinių, kurios yra ne tik funkcionalios, bet ir traukiančios akį kaip išties įspūdingi aksesuarai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje pristatyta pirmoji šalyje kortelinių – specialių dėklų, skirtų mokėjimo bei kitoms kortelėms laikyti – paroda. Joje gerai žinomi Lietuvos dizaineriai pristatė 15 unikalių kortelinių, kurios yra ne tik funkcionalios, bet ir traukiančios akį kaip išties įspūdingi aksesuarai.

Originalios Lietuvos dizainerių idėjos suteikia galimybę kiek kitaip pažvelgti į įprastą piniginę. „Kortelinė – naujos kartos piniginė, skirta specialiai mokėjimo kortelėms. 21-ajame amžiuje vis rečiau atsiskaitome grynaisiais ir kaupiame vis daugiau kortelių – ne tik mokėjimo, bet ir įvairių nuolaidų, pažymėjimų, lojalumo kortelių ir t. t. Šia paroda norėjome žaismingai parodyti, jog, priešingai nei senosios kartos piniginės, kortelinės neprivalo būti rankinėse ar kišenėse – saugodamos pinigus jos gali tapti originaliu papuošalu“, – sakė parodą organizuojančios Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

Specialiai šiai parodai dizainerė Daiva Urbonavičiūtė sukūrė dvi kortelines-rankines, pavadinimu „Mano meile, Siuzi“. Dizainerė atskleidė, jog ją įkvėpė ketvirtojo dešimtmečio retro filmai su gangsteriais ir jų mylimosiomis, dėl to jos kurtos kortelinės alsuoja meile ir džiazu. Pasak dizainerės, šie itin moteriški ir labai funkcionalūs aksesuarai, kurių kiekviename telpa iki 10 mokėjimo kortelių, mobilusis telefonas ir lūpdažis, jau susilaukė jos klienčių susidomėjimo, tad veikiausiai juos kurs ir toliau.

Dizaineris Seržas Gandžumianas sumodeliavo kortelinę vyrams, kurių gyvenimas telpa kišenėje, tačiau puikiai tinkamą ir moterims, kurių rankinėse nesunku paklysti. Renginio metu kortelinės pavadinimu „E(r)go“ autorius pademonstravo, kaip funkcionaliai šis aksesuaras gali prisitvirtinti prie vidinės švarko kišenės.

Parodos pristatymo metu buvo maloniai nustebintos ir elegancijos gerbėjos, mėgstančios prie vakarinės aprangos priderinti tik mažytę delninukę, kurioje netelpa įprasta piniginė. Mados studijos „La Boutiqe“ dizainerė Jolanta Dumbliauskienė pasiūlė vakare pasidabinti prabangiu „Swarovski“ kristalų vėriniu-korteline, kuris ne tik puošia moters kaklą, bet ir atstoja piniginę. Vėrinį, kuriam pagaminti buvo panaudota per 2 000 žėrinčių kristalų, mielai pasimatavo vakaro viešnia aktorė Nijolė Narmontaitė. Kita „La Butique“ dizainerė Milda Gedžiūtė kortelines gamino iš senų, 1930 metų, proginių atvirukų, rastų močiutės knygų lentynose.

Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė savo rankomis parodai pasiuvo dvi žiemines kortelines iš prabangių, siuvinėtų paltinių audinių, skirtas apsaugoti korteles nuo įbrėžimų ir teikti malonių emocijų jo savininkui. Dizainerė prisipažino iki šiol kortelinių nesiuvusi, tačiau planuoja pasiūti kelias, derančias ir prie naujos jos vasaros kolekcijos.

Aprangos studija „Močiutės dizainas“ nepamiršo apsipirkti mėgstančių moterų. Pavargusios nuo vaikštinėjimo po parduotuves šios galės jaukiai prisėsti, neieškodamos artimiausio suolelio. Unikali rankinė-kortelinė lengvai pakeičia savo funkciją ir virsta kompaktišku foteliuku, kuriame telpa ir gausybė pirkinių. Tarp parodai pasiūtų eksponatų buvo ir daugiau kortelinių, paslėptų kaklo papuošaluose, taip pat apyrankė, į kurią galima susidėti korteles.

„Šia paroda siekiama atkreipti dėmesį į besikeičiančias atsiskaitymo už prekes ir paslaugas tendencijas. Užuot mokėję už pirkinius grynaisiais pinigais, lietuviai vis dažniau renkasi saugų mokėjimo būdą banko kortele. Įprastose piniginėse grynieji pinigai užima vis mažiau vietos, juos keičia mokėjimo kortelės“, – sakė S. Kropas.

Pirmieji dizainerių kurtas kortelines išvydo kino teatro „Pasaka“ svečiai, o nuo šiandien jomis pasigrožėti gali ir prekybos centro „Panorama“ lankytojai – čia visos kortelinės bus eksponuojamos iki vasario vidurio.

geroszinios.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius