Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 30

3000 žingsnių akmens amžiaus keliu Joniškio rajone

Esu studentė ir šiuo metu gyvenu Vilniuje, bet mano gimtasis kraštas yra Joniškis. Čia gyvenu mažame kaimelyje – Kurmaičiuose. Vakar grįžau savaitgaliui pas savo tėvus ir kai tė...
Temos: 1 Joniškis

Esu studentė ir šiuo metu gyvenu Vilniuje, bet mano gimtasis kraštas yra Joniškis. Čia gyvenu mažame kaimelyje – Kurmaičiuose. Vakar grįžau savaitgaliui pas savo tėvus. Ir kai tėtis mane pasiėmė iš autobusų stoties aš paklausiau jo kodėl mūsų automobilis toks nešvarus ir jis atsakė – palauk kol grįšim namo, pamatysi.

Istorija yra tokia, kad mano kaimą su gretimu kaimu (Gasčiūnai, Joniškio rajonas) skiria 3 kilometrų neasfvaltuotas kelias. Kaimai vienas nuo kito yra visapusiškai priklausomi – žmonės kasdieną po kelis kartus važiuoja į darbą ir iš darbo, vaikai keliauja į mokyklą ar į darželį, kiti gyventojai tuo keliu važiuoja į parduotuvę ar pieninę, neretai ir daugiau nei 1 kartą per dieną, galiausiai, tuo pačiu keliu važinėja ir maršrutinis autobusas.

Kelias nusėtas duobėmis, viduryje kelio susikaupusios nuo kelio šonų nugrandytos velėnos.

Dalinuosi nuotraukomis su vaizdais, kokį kelią išvydau grįžusi šį kartą. Kelias nusėtas duobėmis, viduryje kelio susikaupusios nuo kelio šonų nugrandytos velėnos, kurios sudaro tokią situaciją, jog norint pervažiuoti į kitą kelio pusę (nes eismas šiuo keliu dažniausiai vyksta viena kelio puse, kuria dar įmanoma važiuoti) kartais tai nėra įmanoma, norint išvengti automobilio sugadinimo. Negalėjau įsivaizduoti, kad situacija čia yra tokia bloga, todėl labai greitai supratau kodėl tėčio automobilis buvo toks purvinas. O čia jau kelios dienos nebuvo lietaus, reikia tik numanyti, koks tas kelias būna kai lyja savaitę.

Šio straipsnio tikslas ne burnoti ant valdžios ir kitų institucijų, nes ne man jaunai tokiais dalykais užsiiminėti, o tiesiog paklausti ką man daryti, kad kas nors padėtų išspręsti šitokią netvarką ir neteisybę? Man 23-eji metai ir nuo mano gimimo šis kelias nei karto nebuvo tvarkytas, geriausiu atveju – palygintas buldozeriu. Žinau, kad kartą rinkome parašus, kad šis 3000 metrų atkarpos kelio tvarkymas būtų bent jau svarstomas.

Nepriklausomai Lietuvai šiandien 24-eri metai, tiek metų keliai Lietuvoje jau tvarkomi savo ir ES lėšomis. Ar sulauksim kada nors mes savo eilės, kad šiuo keliu galėtumėm bent jau pravažiuoti negadindami savo transporto priemonių? Rajono valdžią, atsakingų institucijų asmenis ir kitus Lietuvos piliečius, kurie turi galimybę padėti man būti išgirstai, mielai kviečiu pasivažinėti šiuo keliu. Tiesa, ne valdiškais, o asmeniniais automobiliais!

 
 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius