Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 06

Alytaus liberalus jaunimas sujungė gerumo pilnas širdis (nuotraukos)

Šeštadienį Alytaus miesto teatro mažojoje salėje vyko Alytaus liberalaus jaunimo organizuojamas labdaros vakaras, skirtas tuberkulioze sergantiems vaikams.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šeštadienį, gruodžio 4-ąją, Alytaus miesto teatro mažojoje salėje vyko Alytaus liberalaus jaunimo (ALJ) organizuojamas labdaros vakaras, skirtas tuberkulioze sergantiems vaikams, kurio metu buvo surinkta daugiau nei 1800 Lt aukų.

Žiūrovus šildė nuoširdumu

Jaukumu ir nuoširdumu išsiskiriantis vakaras prasidėjo labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ projekto „Ligoninė ligoniukų akimis“ sukurtu filmu „Pasiilgau“, kurio režisierė Gabrielė Nazaraitė. Filme pasakojama apie tuberkulioze sergančių vaikų kasdienybę ir mažas šventes tarp ligoninės sienų. Apie vaikystę, kai kovoji su liga ir kartu svajoji, žaidi, susirandi naujų draugų. Apie vaikystę su gražiomis svajonėmis ir viltimis. Tokia viltinga nuotaika tvyrojo Miesto teatro salėje visą labdaros vakarą. Sveikinamąjį žodį tarė laikinai miesto mero pareigas einanti Nijolė Makštutienė, kuri pasidžiaugė jaunų žmonių iniciatyva bei gausiai susirinkusių žiūrovų gerumu. Taip pat sveikinimo žodį tarė fondo „Saulės smiltys“ vadovė Eglė Kvedaravičiūtė, kuri padėkojo alytiškiams už gerumą ir pagalbą sergantiems vaikams.

Renginio vedėjai Dovilė Švedaitė ir Lukrecijus Tubys visą šventinį vakarą susirinkusiųjų širdyse žadino šilčiausius vaikystės jausmus, gražiausius to laikotarpio potyrius ir prisiminimus. O koncertuoti atvykę meno ir pramogų pasaulio atstovai džiugino nuoširdžia daina ir šokiu.

Pirmieji į sceną įžengę dalyviai – kolektyvo „Aušrinė“ merginos, užbūrusios magišku judesiu bei šokio ritmu. Šilto žiūrovų palaikymo sulaukė muzikos bei šokio meistrai –Giulija su šou grupe, šokių grupės „Aušrinė“ vadovaujama Aušros Saulevičienės, „Vijola“ vadovaujamos Raselės Juozaitienės, Lilijos ir Kęstučio Bernatavičių šokėjai „Alemana“, Viktoro Zujevo vadovaujamas „Acid Gang“ kolektyvas, dainininkė Viktorija Mauručaitė su dukra Gabriele, Jūratė Miliauskaitė su savo auklėtinių grupe „Mergiotėz“, Evelina ir jos studijos solistės bei dainų autorė ir alikėja Liepa. Vakaro kulminacija tapo Džordana Butkutė, kuri sukėlė ovacijų bangą vien žengdama pirmuosius žingsnius į sceną. Šypsenos Alytaus miesto teatro salėje kaitino atmosferą ir kėlė gerumą žmonių širdyse. Po bendros visų dalyvių dainos „Baladė vaikams“ visiems dalyviams ir rėmėjams padėkos raštus įteikė Alytaus liberalaus jaunimo pirmininkė Raminta Ruminaitė. Renginys iš dalies finansuotas 2010 metų Alytaus miesto savivaldybės jaunimo politikos įgyvendinimo programos lėšomis.

Alytaus liberalaus jaunimo komanda nuoširdžiai dėkoja visiems atlikėjams, šokių kolektyvams ir dalyviams už dalyvavimą be honoraro, europarlamentarui Leonidiui Donskiui už paramą, taip pat dėkoja visiems jums už tai, kad šaltą vakarą nelikote abejingi ir prisidėjote, aukojote. Ir, žinoma, ačiū renginio rėmėjams!

Kalbiname ALJ pirmininkę Ramintą Ruminaitę:

- Jūsų nuomone, kaip pavyko įgyvendinti labdaros vakaro idėją?

- Pvyko puikiai, visada yra galimybė tobulėti dar daugiau, bet esu patenkinta visu šimtu procentų renginio pasisekimu ir savo komandos darbu. Mes džiaugiamės už mums suteiktą galimybę padovanoti sergantiems vaikams dalelę šilumos Kalėdų proga.

- Kaip vertinate žmonių aktyvumą?

- Lyginant su praėjusiais metais sulaukėme didesnio žmonių aktyvumo. Tai be galo džiugina.

- Kaip bus išleisti surinkti pinigai?

- Konsultuojantis su „Saulės smilčių“ komanda sužinojome, jog vaikams trūksta labai kasdieniškų daiktų, tokių kaip patalynė, indai, knygos, rašymo lentos, knygutės, lavinamieji žaidimai. Juos skirsime Kauno klinikose esantiems vaikams, nes ten tuberkulioze sergančiųjų – daugiausia.

Teksto autorius: Lukrecijus Tubys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius