Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02

Ar reikalinga statybinių sąmatų skaičiavimo programa statybininkui?

Šiuolaikinio statybininko darbas neįmanomas be patikimo ir kokybiško įrankio, su kuriuo statybos procesas vyksta sklandžiau, greičiau ir kokybiškiau.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Sąmata

Šiuolaikinio statybininko darbas neįmanomas be patikimo ir kokybiško įrankio, su kuriuo statybos procesas vyksta sklandžiau, greičiau ir kokybiškiau. Dažnas statybininkas nėra linkęs investuoti į nepatikrintą produktą, kuris turėtų ne tik atsipirkti, bet ir atnešti pelno dirbant su juo.

Baigėsi laikai, kai statybos proceso išlaidos skaičiuojamos preliminariai ir apytiksliai. Dažnas užsakovas paprašo statybos darbų sąmatos, tad šiuolaikinis statybininkas turi dvi galimybes sudarinėjant sąmatą: naudotis statybinių sąmatų skaičiavimo programa arba bandyti išsiversti be jos.

Bandant išsiversti be statybinių sąmatų skaičiavimo programos natūraliai susiduriama su problemomis: pagrįsta statybos darbo kaina, medžiagų kaina, mechanizmų ir įrankių nuomos kaina. Medžiagų kainas galima sužinoti gaištant laiką ir kreipiantis į statybinių medžiagų parduotuves, bet realios ir priimtinos mechanizmų ir įrankių kainos sužinoti taip lengvai neįmanoma be rinkos tyrimo sužinant, kiek nuoma kainuoja pas konkurentus apytiksliai. Lygiai tokia pati situacija liečia ir statybos darbų įkainius.

Pasirenkant antrą variantą atsitiktinai apžvelgsime įmonės „Dycode" sąmatų skaičiavimo programą „ProSama2010“.Programa sudaryti dokumentai atitinka keliamus statybos techninio reglamento reikalavimus, programoje yra įdiegtos naujausios valstybės patvirtintos kainos, tad nebeliks tokių problemų: kiek kainuoja konkretus darbo įkainis, mechanizmo nuoma ar konstrukcinis elementas.

Sudarius sąmatą valstybinio techninio reglamento reikalavimus atitinkantį dokumentą galima pristatyti statybos konkursui ir gauti didelius šansus laimėti skelbiamą statybos darbų konkursą. Komisija patikrins sąmatos pagrįstumą, ar įkainiai atitinka reikalavimus ir realias medžiagų kainas. Be statybinių sąmatų skaičiavimo programos dalylavimą valstybinio objekto statybos konkurse galima pamiršti, nes dokumentai neatitinka STR (statybos techninio reglamento) reikalavimų.

Taip pat nereikia pamiršti tokios programų teikiamos funkcijos, kaip aktavimas. Norint gauti užsakovo atsiskaitymą už atliktus darbus, reiks pateikti statybos darbų akto sąmatą, kiek kokių darbų padaryta. Objekte, atliekant pirmąjį aktavimą, problemų didžiulių nekiltų su perskaičiavimais skaičiuojant ant popieriaus, bet aktuojant antrąjį kartą tektų pavargti, kad suskaičiuotumėt, kiek iš tiesų darbų padaryta, o ką jau kalbėti apie statybos darbų aktavimą prieš priduodant objektą, kai reikia suskaičiuoti likučius, pateiktus nuo statybos darbų sąmatos.

Elementaru tai, jog baigėsi valstybiniame sektoriuje laikai, kai norint laimėti valstybinį statybos darbų konkursą buvo galimą kažką „patepti" ir pateikus nepagrįstą statybos darbų sąmatą laimėti skelbiamą konkursą, tad norint išlikti konkurencingais ir žvelgiant į ateitį reiktų šiandien įsigyti statybinių sąmatų skaičiavimo programą, atitinkančią Jūsų poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius