-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 14

Artėjant Šv.Velykoms tvarkomi vienišų ir sergančių senolių namai

„Caritas“ savanoriai aplankė 40 vienišų senolių, kuriems padėjo susitvarkyti, nusipirkti maisto, atlikti kitus būtiniausias darbus.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Trečiadienį Kaune apie pusė šimto „Caritas“ savanorių dalyvavo akcijoje „Praktinė gerumo diena“. Šios akcijos tikslas – pagelbėti sergantiems senoliams, vienišiems sunkiai savo buitimi pasirūpinantiems žmonėms, susitvarkyti namus, padėti jiems pasiruošti artėjančioms Šv. Velykoms.

Per vieną akcijos dieną savanoriai aplankė 40 vienišų senolių, kuriems padėjo susitvarkyti, nusipirkti maisto,  atlikti kitus būtiniausias darbus.

„Man „Caritas“ yra tikras išsigelbėjimas. Amžius ir ligos neleidžia visiškai pasirūpinti savimi. Savanorės padeda sutvarkyti namus, išvalyti langus, pabendrauja. Esu labai patenkinta“,  –  pagalba džiaugėsi Bronislava Savickaitė.

Akcijoje taip pat dalyvavo savanoriai iš užsienio. Iš Vokietijos atvažiavusi Europos savanorių tarnybos savanorė Viktorija pastebėjo, kad Lietuvoje vienišų ir pagalbos prašančių žmonių skaičius didėja.

„Žmonės labai geranoriški, visada padėkoja už suteiktą pagalbą, kuri yra tikrai reikalinga. „Caritas“ sulaukia vis daugiau prašymų padėti vienišiems ir sergantiems žmonėms“,  – pastebėjo „Caritas“ slaugos ir globos namuose projekte dirbanti savanorė iš Vokietijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius