Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14

Atradimas, pakeitęs dabartį: ekologija

Sveiki! Mano vardas Danguolė. Man 14 metų. Mokausi Vaiguvos Vlado Šimkaus vidurinėje mokykloje, 8 klasėje tarp šešiolikos bendraklasių. Aš kaip tik stengiuosi pasidalinti savo šiokia tokia patirtimi su Jumis apie atradimus, pakeitusius dabartį. Kas nežino, kad pasaulio mokslininkai ir tyrėjai žengia didelį žingsnį į priekį mokslo srityje. Aš manau, kad tokių nėra.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Sveiki! Mano vardas Danguolė. Man 14 metų. Mokausi Vaiguvos Vlado Šimkaus vidurinėje mokykloje, 8 klasėje tarp šešiolikos bendraklasių.

Aš kaip tik stengiuosi pasidalinti savo šiokia tokia patirtimi su Jumis apie atradimus, pakeitusius dabartį.

Kas nežino, kad pasaulio mokslininkai ir tyrėjai žengia didelį žingsnį į priekį mokslo srityje. Aš manau, kad tokių nėra.

Mokslininkai išranda vis naujų ir naujų buitį ir kasdieninį gyvenimą palengvinančių priemonių. Bet štai klausimas: ar mes mokame viską panaudoti nekenkdami sau, aplinkiniams ir svarbiausia gamtai. Aš manau, kad ne. Mes turime saugoti gamtą. Ir nesvarbu, kas tu esi: prezidentas, direktorius ar mokinys. Svarbu, kur tu gyveni: mieste ar kaime. Tai liečia ir tave! Visos tos priemonės (telefonai, baterijos, dezodorantai, cheminės medžiagos) mums labai palengvina gyvenimą. Kaip tikra gamtininkė pasakysiu: TAI LABAI ŽALOJA GAMTĄ.

Taigi, mano draugiškas patarimas mokslininkams, mechanikams ir panašios srities žmonėms: kurti, konstruoti gamtai nekenkiančias priemones. Žinoma, aš neturiu teisės moralizuoti Jums, mielieji mokslininkai. Juk mes visi norime turėti gražesnį pasaulį. Tikriausiai sutinkate su manimi, tiesa? Aš manau, kad mano kasdienybę labiausiai pakeitė mikroskopas. Man labai patinka stebėti, tirti įvairių medžiagų sudėtį, sandarą (kaip as dievinu tai, patikėkit). Bet manau, kad gamtininke nebūsiu, tikriausiai. Aš įsivaizduoju gyvenimą be mikroskopo. Nebūtų labai blogai, jeigu jo nebūtų. Tačiau tai labai gera priemonė ateitį su gamtos mokslu siejantiems mokiniams (ir ne tik). Bet vis dėlto aš galiu vardinti (ir galo nematyti) atradimus, pakeitusius dabartį. Jų labai daug!

Kadangi aš savo ateitį sieju su anglų, rusų kalbomis ir lengvąja atletika – tai man didžiausi atradimai, pakeitę dabartį, yra anglų, rusų kalbų žodynai ir bėgimo startukai.

Tikriausiai išgyvenčiau ir be startukų, žodynų. Bet aš – praktiškas žmogus. Kodėl gi nepasinaudoti galimybe geriau mokytis, gyventi, jeigu tau tai suteikta?

Tiesiog yra daug atradimų, pakeitusių dabartį. Tačiau aš nevardinsiu jų visų. Leisiu pasireikšti kitiems bendraminčiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius