-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 21

Atsargiai, kelyje – sukčiaujantys taksi vairuotojai

Į ikrauk.lt redakciją kreipėsi pasipiktinusi skaitytoja, panorusi įspėti vilniečius apie netaktišą sostinės taksistų elgesį galimai siekiant pasipelnyti iš klientų. Moteris redakcijai pasakoja dar penktadienio vakarą nutikusią istoriją, keliančią abejonių dėl vienos taksi firmos vairuotojo etiškumo.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Į ikrauk.lt redakciją kreipėsi pasipiktinusi skaitytoja, panorusi įspėti vilniečius apie netaktišą sostinės taksistų elgesį galimai siekiant pasipelnyti iš klientų. Moteris redakcijai pasakoja dar penktadienio vakarą nutikusią istoriją, keliančią abejonių dėl vienos taksi firmos vairuotojo etiškumo.

„Norėdama grįžti namo po lengvo pasibuvimo su draugais penktadienio naktį išsikviečiau taksi. Žinodama, kad vairuotojas gali neturėti grąžos, jei paduosiu jam stambią kupiūrą, prieš sėsdama į itin greitai atvykusį automobilį, pinigus išsikeičiau, kad būtų smulkiau. Važiuoti teko netoli - viso taksometras teišmušė septynis litus su centais - suapvalinus, aštuonis. Vairuotojui padaviau dešimt litų - dvi monetas po penkis“, - pasakoja moteris.

Anot jos, didelę nuostabą sukėlė taksisto elgesys pamačius pinigus. „Paėmęs mano monetas jis ėmė sakyti neturįs dviejų litų grąžos, todėl nieko negalintis padaryti. Pasiūlė lipti iš taksi. Paprašiau, kad palauktų - norėjau paieškoti dar monetų piniginėje, kad surinkčiau lygiai aštuonis litus. Išgirdęs mano prašymą vairuotojas pademonstravo itin didelį nepasitenkinimą ir aktyviai ragino mane ieškoti greičiau. Pasakiau, kad viso kitaip teturiu šešis litus, taigi arba dešimt (du į jo sąskaitą), arba šeši (du litai lieka man). Jis pasakė, kad mano kelionės kaina yra aštuoni litai, todėl jis paims visus dešimt. Pasiteiravau, kodėl šiuo atveju turėčiau likti „pralaimėjusi“ - juk tie du litai įkris tiesiai į jo kišenę. O ir išvis, kaip taksi vairuotojas gali neturėti dviejų litų grąžos penktadienio naktį, kai tiek daug žmonių naudojasi taksi paslaugomis“, - apie kilusius įtarimus pasakoja skaitytoja.

„Vairuotojas pasiūlė nuvykti į degalinę išsikeisti pinigų, tačiau, anot jo, tam vistiek nėra prasmės - kelionė iki degalinės ir atgal taip pat kainuoja. Mintis dėl dviejų litų važiuoti net kelis kilometrus iki artimiausios degalinės man pasirodė beprasmė - suprantu, kad suma nėra didelė, tačiau kraujas užverda matant tokį nepatenkintą, piktą ir įžūlų paslaugos tiekėją, siekianti pasipelnyti iš kliento. Pakeltu balsu jis atrėžė, jog kitąkart nuveš dviem litais pigiau. Atsakiau, jog kitąkart nevažiuosiu. Išvis, kam tie melagingi pažadai... Įniršęs vairuotojas pareikalavo apsispręsti - važiuoti į degalinę ir susimokėti už kelionę, arba tučtuojau lipti iš automobilio. Atsisveikinusi, tą ir padariau. Savo įtūžį jis pademonstravo greitai ir agresyviai išvažiuodamas iš mano kiemo“, - istoriją baigia moteris.

Skaitytoja mėgina skaičiuoti. Anot jos, atsižvelgus į penktadienio vakaro bei nakties keleivių kiekį galima pagrįstai teigti, jog iš kiekvieno kliento „nusukęs po litą ar du“, toks vairuotojas namo gali parsinešti nemenką sumelę - net kelias dešimtis litų „kišenpinigių“. „O kiek žmonių važiuoja išgėrę? Juos išvis paprasta apgauti - pasiimi pinigų kiek nori ir važiuoji toliau“, - svarsto skaitytoja. Moteris skatina vilniečius išlikti atsargiems ir kovoti už savo teises. „Taksi paslaugos ir taip ženkliai pabrango, o įžūlūs sukčiai dar ir siekia nuskriausti keleivius. Juk taip negali būti“, - sako moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius