Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 01

Birštonas rudenį palydėjo „Rudens kraite“

Lapkričio 26 d. Birštone šurmuliavo jau tradicine tapusi „Rudens kraitė“, į Birštono kultūros centrą sukvietusi gausų būrį svečių ne tik iš Birštono ir jo apylinkių, bet ir iš visos Lietuvos.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Lapkričio 26 d. Birštone šurmuliavo jau tradicine tapusi „Rudens kraitė“, į Birštono kultūros centrą sukvietusi gausų būrį svečių ne tik iš Birštono ir jo apylinkių, bet ir iš visos Lietuvos. Šventėje dalyvavo Seimo narys Česlovas Juršėnas, „Savivaldybių žinių“ direktorė Lina Belevičienė, Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovai ir kt.

Šventę pradėjo lopšelio-darželio „Vyturėlis“ vaikučiai ir auklėtojos, pristatę teatralizuotą pasirodymą apie tai, kaip kasdienė duona atkeliauja iki mūsų stalo.

Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė, kad savivaldybėje jau nuo vaikystės yra puoselėjama meilė duonai, gimtajam kraštui. Anot jos, ši šventė yra puiki proga apžvelgti ir įvertinti nuveiktus darbus, padėkoti darbščiausiems, kantriausiems. Birštono savivaldybė didžiuojasi visais, aktyviai dalyvaujančiais bendruomenių veikloje, šokančiais, dainuojančiais, taip pat visais, dirbančiais savo ir viso mūsų krašto gerovei.

Seimo narys Č.Juršėnas teigė, kad kuo daugiau vaikų, kuo jie išradingesni, tuo šviesesnė šalies ateitis. Žemdirbių indėlis šalies gyvenime per šimtmečius taip pat nepakito –dirbdami ir puoselėdami žemę jie nepaprastai daug prisideda prie jos klestėjimo. Buvo ir sunkumų, ir pakilimų, tačiau viską pavyko išgyventi.

Kaip ir kasmet, merė Nijolė Dirginčienė, administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas ir seniūnas Jonas Kederys savivaldybės padėkomis apdovanojo darbščiausius, daugiausiai dėmesio ir jėgų žemės ūkiui dirbti skiriančius Birštono ūkininkus. Juos sveikino bei dėkojo ir Matiešionių, Vienkiemio, Siponių bei Nemajūnų bendruomenių pirmininkai. Pamiršti neliko Gražiausiai ir geriausiai tvarkomų sodybų 2010 m. apžiūros-konkurso nugalėtojai, jie taip pat apdovanoti padėkomis ir prizais. Už aktyvumą telkiant žmones visuomenei veiklai, už pagalbą rengiant šią šventę padėkota ir visų bendruomenių primininkams.

Seniūnas Jonas Kederys teigė, jog seniūnijoje yra daugiau kaip 300 ūkių, bet kiekvienas iš jų pasižymi kažkuo išskirtiniu, todėl buvo nuspręsta ūkininkams padėkoti už tai, kad myli žemę, kad tvirtai tiki žemės ūkio perspektyva, už nuoseklų ir darnų šeimų ūkių puoselėjimą. Visiems palinkėjo sveikatos, kantrybės, atjautos.

Šventės pabaigoje visi draugiškai bendravo, dalinosi naujienomis, patarimais ir ėmė laukti kitų metų šventės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius