-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 27

Birštono valdžia – jaunimo rankose

Sausio 21 dieną Birštono savivaldybė suteikė galimybę kurorto gimnazijos moksleiviams ir gimnaziją baigusiems studentams vienai dienai tapti savivaldybės valdžios atstovais ir tarnautojais.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Valdžia

Sausio 21 dieną Birštono savivaldybė suteikė galimybę kurorto gimnazijos moksleiviams ir gimnaziją baigusiems studentams vienai dienai tapti savivaldybės valdžios atstovais ir tarnautojais.

Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės iniciatyva organizuota atvirų durų diena buvo pavadinta „Birštono valdžia – jaunimo rankose“ ir sulaukė didelio jaunimo susidomėjimo bei noro išbandyti savo jėgas savivaldybės darbuotojų veikloje. Atvirų durų dienos – tai puiki galimybė jauniems žmonėms, ne tik jau pasirinkusiems būsimą profesiją, bet ir esantiems apsisprendimo kelyje, pažvelgti į būsimą darbą iš arčiau. Savivaldybės vadovė nuolat pabrėžia Birštono jaunimo poreikių ir lūkesčių svarbą, yra neabejinga jiems kylančiomis problemomis ir domisi, kaip galima gerinti ir vystyti savivaldybės veiklą, kad jauniems žmonėms kurortas išliktų širdžiai mielais namais.

Ryte gimnazijos moksleiviai, studentai ir savivaldybės administracija dalyvavo bendrame susitikime, kur kiekvienas darbuotojas pristatė savo pareigas, atliekamas funkcijas, supažindino su veikla, savo ruožtu, jaunimas išsakė savo lūkesčius ir nurodė, kodėl jie pageidauja padirbėti su vienu ar kitu tarnautoju. Vieniems tai pasirodė būsianti puiki praktika, kitiems – galimybė lengviau apsispręsti, kuria kryptimi pasukti baigus gimnaziją. Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė, kad Birštono jaunimui rūpi kurorto gyvenimas ir jauni žmonės čia yra iniciatyvūs, kūrybingi bei nestokojantys idėjų, kaip gražinti ir gerinti gyvenimą savo mieste. Anot jos, šios pirmą kartą organizuojamos atvirų durų dienos tikslas – supažindinti jaunimą su savivaldybės darbu, padėti apsispręsti sieti savo ateitį su Birštonu, skatinti bendruomeniškumą, išgirsti nuomonę apie jaunų žmonių kasdienybę kurorte. Patys jaunimo atstovai tvirtino, jog būtina skatinti jaunimą užsiimti prasminga veikla, mokyti sąžiningumo, teisingumo, raginti gyventi draugiškai ir suprasti vieniems kitus.

Mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius sakė, jog tokia diena – puiki proga pamatyti savivaldybės veiklą iš vidaus, o administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas pridūrė, kad administracija yra sukurta žmonių poreikiams tenkinti, todėl jaunimui būtina žinoti, kaip atliekamas vienas ar kitas darbas, kaip veikia visa sistema.

Popiet naujieji „tarnautojai“ išsiskirstė po kabinetus, kur kartu su darbuotojais ir valdžios atstovais atliko įprastus darbus, stebėjo, kaip bendraujama su gyventojais, kokios paslaugos teikiamos, kaip rašomi raštai ir ruošiami dokumentai ir t. t. Jaunoji „merė“ Jurgita su tikrąja savivaldybės vadove Nijole Dirginčiene su užsidegimu kibo į kasdienius merės darbus, ruošė naujų metų planus, sprendė biudžeto sudarymo ir kt. klausimus, „vicemeras“ Julius energingai domėjosi visuomeninais reikalais, tad vos pradėjęs „dirbti“ su tikruoju mero pavaduotoju Juozu Aleksandravičiumi išskubėjo apžiūrėti situacijos mieste, o „administracijos direktorius“ Šarūnas kartu su direktoriumi Valentinu Vincu Revucku aktyviai ėmėsi spręsti gyventojų problemas pasitelkdami į pagalbą administracijos darbuotojus.

Po „darbų“ vyko aptarimas, kurio metu jaunimas dalijosi įspūdžiais, anot jų, prisiminimų užteks dar ilgam. Kaip teigė moksleiviai, daugeliui ši patirtis padėjo apsispręsti, ką studijuoti ateityje, su kuo sieti savo veiklą. Laikinai pabuvoję valstybės tarnautojais jie suprato, kad šis darbas iš tiesų nėra lengvas, norint jį dirbti, reikia išmanyti įstatymus, kitus nutarimus, turėti specialių žinių ir svarbiausia – mylėti ir gerbti žmones, kurių labui dirbi. Studentai džiaugėsi, kad galėjo išbandyti savo studijuojamos specialybės žinias ir pritaikyti jas praktikoje.

Atvirų durų diena sulaukė didelio susidomėjimo, todėl planuojama ją organizuoti ir kitais metais.

Toks renginys – tai mažas žingsnelis jaunimo emigracijos mažinimo link, nes jo metu jauni žmonės pamato, kad yra reikalingi Lietuvai ir savo miestui bei yra čia laukiami ir vertinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius