Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 27

Biržuose įsižiebė 1500 žvakučių (nuotraukos)

Biržuose ketvirtadienio vakarą įsižiebė lygiai 1500 žvakučių. Toks skaičius buvo pasirinktas ne atsitiktinai, mat būtent toks skaičius žmonių Lietuvoje per metus palieka šį gyvenimą savo noru...
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Biržuose saulėtą ketvirtadienio vakarą įsižiebė lygiai 1500 žvakučių. Toks skaičius buvo pasirinktas ne atsitiktinai, mat būtent toks skaičius žmonių Lietuvoje per metus palieka šį gyvenimą savo noru... O ir vieta pasirinkta žvakutėms uždegti yra išties ypatinga. Mat žvakės buvo degamos Juliaus Janonio aikštėje, kuris pats būdamas viso labo 21 metų savo noru pasirinko mirtį ant traukinio bėgių.

Tokį paminėjimą suorganizavo LNK kūrybinė grupė, vykdydama projekta „Aš myliu Lietuvą“, komanda su savimi atsivežė keletą dėžių žvakių ir daugybę žiebtuvėlių bei degtukų dėžučių. Po trumpo pristatymo, kas tuojau įvyks, visi šie įrankiai buvo išdalyti Biržų krašto žmonėms ir visi it vienas ėjo uždegti, kas simboliškai, po vieną, o kas ir keletą žvakučių.

Tuomet, kai jau visos žvakutės plėvesavo savo auksine šviesa, projekto dalyviai pristatė esamą padėtį Lietuvoje ir paragino visus išlikti stipriais, nebijoti kalbėti prispaudus bėdai. Taip pat susirinkusieji buvo paraginti neužmiršti aplink esančių kitų žmonių, už kurių šypsenų dažnai gali slėptis tokie gyvenimo sunkumai, kurie galėtų stumtelti savižudybės link. Anot organizatorių, kiekvienam derėtų pralaužti šaltumo ir pasyvumo ledus bei pasidomėti apie tai, kas dedasi jų gyvenimuose.

O jei jautiesi prislėgtas, ir manai, kad aplink nėra nieko, kas galėtų Tau padėti ar bent išklausyti, visuomet gali kreiptis į specialistus, kuriems esi svarbus. Juos pasiekti galima nemokamu pagalbos numeriu 8 800 60700 (suaugusiems) ir 8 800 28888 (jaunimui).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius