Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 02 02

Būkite atsargūs! Miestuose siaučia aferistas, prisistatantis „direktoriumi“

Tikriausiai dauguma susidūrėte ar bent jau girdėjote iš pažįstamų istorijų, kaip prekybos centrų aikštelėse prieina nelabai reprezentatyvios išvaizdos jaunuolis ir prašo paskolinti kelis litus „ant litro benzino“, mat jis atvažiavo su mažu vaiku, dabar šalta, o jam ėmė ir baigėsi benzinas... Dažniausiai tai narkomanai ar alkoholikai, bandantys susirinkti pinigų „ant dozės“ ar buteliukui degtinės.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Tikriausiai dauguma susidūrėte ar bent jau girdėjote iš pažįstamų istorijų, kaip prekybos centrų aikštelėse prieina nelabai reprezentatyvios išvaizdos jaunuolis ir prašo paskolinti kelis litus „ant litro benzino“, mat jis atvažiavo su mažu vaiku, dabar šalta, o jam ėmė ir baigėsi benzinas... Dažniausiai tai narkomanai ar alkoholikai, bandantys susirinkti pinigų „ant dozės“ ar buteliukui degtinės.

Na, bet čia tai jau patobulintas analogiškos situacijos atvejis. Prekybos centro aikštelėje pasitinka pusamžis vyriškis su naujutėlaičiu „Nissan Qashqai“ (valstybinis numeris FGB 632), prisistato Vytautu, atseit direktorius kažkokios įmonės ir ieško, kas paskolins jam litrą benzino iki Alytaus/Ukmergės/Kauno/Vilniaus grįžt namo. Po to gauna pinigų, duoda savo telefono numerį ir pažada, kad grąžins, bet išnyksta kaip dūmas.

Taip sausio 31 dieną apsigavau ir aš. Sutikau aš jį išėjęs iš „Banginio Senukų“, paprašė paskolinti litrą benzino, mat paliko piniginę namuose. Atseit gyvena Ukmergėj, yra direktorius, žmona teisėja. Paklausė ar nusimanau kažkiek automobiliuose, rodė į borto kompiuterį ir klausė, ar bent iki autostrados nuvažiuos? Atseit tada tai jau žmona iš Ukmergės privažiuotų ir atvežtų piniginę, nes šiaip tai ji labai jau nepatyrusi vairuotoja. Dar skundėsi, kad pardavėjas suteikia pagalbą kelyje, bet skambino ir benzino jie neveža, o dar ir prigąsdino, jei važiavo su apytuščiu baku ir sugadino kuro pompą, tai ir garantijos jai nesuteiks.

Tikrai atrodė normalus žmogus, paskolinau kiek turėjau grynų ir, manau, turėjo užtekti grįžti iki Ukmergės. Labai dėkojo, siūlė paimti bent striukę kaip užstatą. Pažadėjo, kad už poros dienų vėl bus Vilniuje bei atiduos keliskart didesnę sumą... Bet kitą dieną paieškojęs informacijos apie jo duotą telefono numerį atradau dar bent keturis nukentėjusius nuo šio aferisto.

Būkite atsargūs, „dirba" jis ir Vilniuje, ir Kaune - neapsigaukite ir neduokite pinigų „direktoriui" Vytautui su nauju „Nissan Qashqai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius