Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2010 12 14

Dainininkė Viktorija pasidalino savo gyvenimo receptu (nuotraukos)

Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos šeimos centre profesinius kursus lankančios moterys kvietė praeivius paragauti bandelių, o už surinktą auką žada pagaminti Kūčių vakarienę vienišiems seneliams. Taip pat moterys bendravo su žinoma dainininke ir papuošalų kūrėja Viktorija Mauručaite, dalijosi gyvenimiška patirtimi.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Penktadienį prekybos ir pramogų centre „Panorama“ už auką moterys kvietė paragauti šviežių bandelių. Jas iškepė Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos šeimos centre profesinius kursus lankančios moterys. Už surinktą auką moterys pagamins Kūčių vakarienę vienišiems seneliams.

Patirtimi dalinosi žinoma atlikėja

Socialinio centro rengiamų konditerių kursų dalyvės kvietė praeivius paragauti jų keptų bandelių. Stendas, kviečiantis susikurti gyvenimo receptą, traukė praeivių dėmesį.

Prekybos centre esančioje kavinėje kursų dalyvės bendravo su žinoma dainininke ir papuošalų kūrėja Viktorija Mauručaite ir Lietuvos darbo biržos darbo išteklių skyriaus vadovu Alfonsu Stravinsku.

„Mano įkvėpimo šaltinis – dukra“, – sakė žinoma dainininkė, renginių organizatorė, klubo „Embassy“ direktorė ir papuošalų kūrėja Viktorija, sulaukusi klausimo, kaip viską spėja. Moterys greitai rado bendrą kalbą ir gurkšnodamos arbatą dalijosi šeimyniniais rūpesčiais, pasakojo darbo paieškų istorijas ir klausėsi žinomos viešnios pasakojimo apie gyvenimo patirtį. „Manau, kad esu panaši į savo močiutę – net sulaukusi 80-ies ji labai aktyvi, visada visais rūpinasi ir nenustygsta vietoje“, – kalbėjo Viktorija.

Ne mažiau naudingas buvo susitikimas su darbo biržos atstovu Alfonsu Stravinsku, kuris supažindino moteris su esama darbo rinkos padėtimi, konsultavo pašnekoves rūpimais klausimais ir pažėrė daug naudingų patarimų. „Dabar ypatingai palankios sąlygos dirbti pagal verslo liudijimą, – kalbėjo vyras, – bedarbio statusą turintiems asmenims valstybė kompensuoja 80 proc. verslo liudijimo kainos ir dalį kas mėnesį mokamų mokesčių“. Kvalifikaciją keliančios ir vis dar darbo neturinčios moterys liko patenkintos susitikime įgytomis naujomis žiniomis.

Rinko aukas vienišiems senukams

Vilniaus Palaimintojo Matulaičio socialinis centras globoja ne tik nedirbančias moteris, bet taip pat rūpinasi įvairiomis socialiai pažeidžiamomis grupėmis. Kalėdinė mugė, kurios metu kursų dalyvės už auką praeiviams siūlė savo rankomis keptas bandeles, buvo skirta vienišiems senukams. Apleistiems ir artimųjų neturintiems senoliams gruodžio 21 dieną bus rengiama Kūčių vakarienė.

Nepamiršti liko ir mažieji lankytojai. Mugės metu „Panoramoje“ buvo laukiami ir vaikai – jie iš sūdytos tešlos galėjo nulipdyti šventinę dovanėlę mamai, tėčiui ar draugui. Mažojoje kepyklėlėje nepastebimai susibūrė didelis būrys vaikų, kurie susikaupę lipdė dovanas artimiesiems. Kalėdinę nuotaiką padėjo kurti ir netoliese vaikštinėjantis Kalėdų Senelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje