Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 09

Darbą pradėjo VI Lietuvos Mokinių Parlamentas

Gegužės 5–6 dienomis Lietuvos Respublikos Seime, Kovo 11-osios salėje, įvyko pirmoji VI Lietuvos Mokinių Parlamento sesija.
Temos: 1 Parlamentas

Gegužės 5–6 dienomis Lietuvos Respublikos Seime, Kovo 11-osios salėje, įvyko pirmoji VI Lietuvos Mokinių Parlamento (LMP) sesija. Naujųjų parlamento narių pasveikinti atvyko Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius,  Seimo pirmininkės pavaduotoja Virginija Baltraitienė bei V LMP pirmininkas Simonas Stankus.

Pirmąją sesijos dieną slaptu balsavimu dviejų metų kadencijai buvo išrinktas naujasis LMP pirmininkas Paulius Kazakevičius. Jis pakeitė prieš tai vadovavusį Simoną Stankų. Atviru balsavimu buvo išrinkti du pirmininko pavaduotojai Oskar Wygonowski, Ernestas Pravilionis bei sekretorė Julija Člek. Naujieji LMP nariai pasiskirstė į komitetus ir regionus, kuriuose taip pat išsirinko savo pirmininkus bei  jų pavaduotojus. Pasiskirstę pareigas, mokinių deleguoti parlamentarai susitiko su Seimo komitetų nariais, vyko diskusijos su frakcijų atstovais. Diskusijų metu mokiniai jiems uždavė labiausiai rūpimus klausimus.

Antrąją sesijos dieną LMP pradėjo darbą Kultūros, Socialinių reikalų, Švietimo ir mokslo, Užsienio reikalų, Žmogaus teisių bei Sveikatos reikalų komitetuose. Kiekvienas komitetas išsikėlė svarbiausias problemas ir numatė jų sprendimo būdus.

Plenarinio posėdžio metu buvo išrinkta etikos ir procedūrų komisija bei viešųjų ryšiu ir informacinių technologijų darbo grupė. Taip pat posėdžio metu buvo apibendrinta sesija ir numatomi tolimesni darbai. Naujieji LMP nariai tikisi, kad juos išrinkę mokiniai ir toliau palaikys savo atstovus bei teiks pasiūlymus delegatams iš savo miestų ir rajonų.

Teksto autorė: Sigita Rutkauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius